לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
תמיר

דירה של בת הזוג

לעו"ד ספקטור שלום רב, לארוסתי יש דירה על שמה והגענו להחלטה לעשות הסכם ממון לפני הנישואים שבשורה התחתונה אומר שבמקרה של פרידה הדירה היא שלה בלבד ולי אין זכויות בה. רק סעיף אחד בהסכם חורה לי ורציתי להתייעץ איתך. הסעיף אומר כי: "במהלך החיים המשותפים ובוודאי בעת פירוד בין הצדדים תמיר לא יוכל לטעון לזכויות כלשהן ו/או בעלות ו/או פיצוי בגין הדירה בנתניה, ולא יהיה לו כל חלק בדירה בכל צורה ואופן שהוא. למען הסר ספק מובהר כי תמיר לא יוכל לבקש פיצוי ו/או תשלום בגין תשלומים שישולמו בגין הדירה בנתניה גם אם יושקעו בה כספים בכל דרך ואופן". האם אני מבין נכון את החלק השני של הסעיף? האם זה אומר בפועל שאם נבצע שיפוץ בדירה ב-100 אלף ש"ח לדוג' מכספנו המשותף, אז במקרה של פרידה לא תהיה לי זכות לבקש על כך פיצוי כספי? אם כן, כיצד אפשר לנסח את הסעיף בצורה כזו שהזכויות שלי על כל השקעה משותפת בדירה לא ייפגעו? (כלומר, שאוכל לדרוש פיצוי של 50% על השקעה כספית משותפת בדירה במקרה של פרידה). חשוב לי לציין שהשכ"ד שאנו מקבלים מהדירה ייכנס לחשבון המשותף של שנינו, האם זה משנה משהו בנושא? תודה מראש, תמיר

עו"ד סופי ספקטור

שלום תמיר, הנך מבין מצויין! אכן נוסח הסעיף מבטל לחלוטין כל זכות שלך בנכס ו/או בפיצוי כלשהו. אם הניסוח היה למשל: " במידה ומי מהצדדים משקיע בנכס סכום X אזי, חלילה בפירוד, יחולק סכום ההשקעה בחצי חצי או בכל סכום אחר אשר יהיה מקובל על הצדדים". לעניין שכ"ד - בדרך כלל נהוג הוא כי שכ"ד הנכנס לחשבון משותף מראה על רצון הצדדים לשיתוף ולכן במצב בו לא היה הסכם השולל זכויות רכושיות ממך היה ניתן להסיק כי המשמעות לשתף! אין ספק כי על פי הניסוח שאתה מציין - שולל ממך כל זכות לאחוז כלשהו בנכס או בהשקעה. במידה ותהה מעוניין שאראה את כל ההסכם ואתן לך טיפים לגביי שאר הדברים הנך מוזמן לפנות ישירות למשרדי - 0775444700. בהצלחה, סופי ספקטור, עו"ד תגובה זו אינה מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי כלשהו.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום הסכם ממון