הסכם ממון ותוקפו לאחר הולדת ילדים
שלום התחתנתי לפני 7 שנים והייתה ברשותי דירה שרכשתי לבדי לפני 12 שנה. לפני החתונה חתמנו הסכם ממון ובו נקבע שהדירה תהיה שלי ולא תחולק במקרה של גרושים. במהלך 7 השנים האחרונות גרנו, אשתי ואני בדירה ונולדו לנו 2 ילדים, אחד מהם אוטיסט. כעת אשתי רוצה להתגרש ודורשת ממני לעזוב את הדירה וכן לשלם לה מזונות בעילה שלא ניתן להוציא את בננו החריג מהדירה. האם יש לדרישתה זו אחיזה מציאותית כל שהיא בחוק? האם מותר לה לדרוש ממני לעזוב דירה שנקבע שהיא שלי במלואה במקרה של גירושין בהסכם ממון?
שלום רונן, הסכם ממון אשר אושר ע"י בית המשפט או בית הדין גובר על הוראות חוק יחסי ממון התשל"ג 1973. יחד עם זאת אשתך יכולה להגיש כל בקשה לבית המשפט או בית הדין בכל הקשור לילדים כאפוטרופוסית טבעית של הקטינים, כמובן ששניכם אפוטרופוסים של הילדים. המצב ייבחן ע"י בית המשפט, שלהערכתי יפנה לקבלת חוו"ד של אנשי רווחה - פקידת סעד ועו"ס - שעם קבלת חוות הדעת יעריך את המצב המשפטי ואת הנסיבות המיוחדות. איני רואה במצב דברים זה שמפנים אותך מהבית ואולם נראה לי כי לא תנוח דעת השופט שיטפל בתיק עד שיימצא מקום מגורים ראוי לקטינים. אני ממליצה לך בטרם הנך שוקל לפעול או להגיב לפנות לקבלת ייעוץ משפטי מתאים. כמובן שאשמח לייעץ לך במידת הצורך. תגובה זו אינה מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי כלשהו. סופי ספקטור ,עו"ד.
שאלות נפוצות:
משה דוד
עידו באום
סימה בן מרגי
אורנה שב