לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
מיכל

עוברים לגור ביחד במקביל רוצים הסכם ממון

אני גרושה בת 62 ויש לי חבר כבר שנתיים בן 64. אנחנו שוקלים לעבור לגור ביחד ולעשות במקביל הסכם ממון. שאלותי הן: 1. האם עדיף שהוא יעבור לדירה שבבעלותי או לשכור דירה אחרת ביחד? 2. מה אומר החוק לגבי פנסיה שהוא עתיד לקבל עוד כמה שנים שיצא לפנסיה? אמרו לי שבמידה וחלילה הוא נפטר לפני, הפנסיה עוברת לבן זוג (ידוע בציבור) ואם אין בן זוג אז אין מי שזה ילך אליו. מה קורה במקרה כזה מבחינתי? 3. במידה ומחליט לשכור דירה יחד, האם מומלץ לפתוח חשבון הוצאות משותף?

סופי ספקטור, עו"ד

שלום מיכל, הנך שואלות שאלות חשובות ביותר ואני מברכת אותך על שאלותייך שבהחלט יכולות לשאת פרי במידה ותפעלו בחכמה כעת. ההליך הנכון הוא לערוך הסכם ממון ולציין את כל הסוגיות בהסכם ממון - כך שאין חשש לזכויות נכס זאת מאחר וניתן למשל לציין תשלום מסויים שיעבור לזכותך בגין המגורים המשותפים ועוד. ברגע שהנכם פותחים חשבון משותף זו ראייה נוספת לשיתוף ולהגדרת ידועים בציבור. לגבי הפנסייה - אשמח אם תפני לייעוץ אלי או לכל מי משעוסק בתחום- זהו נושא רחב ביותר ולא זה המקום לפרט בעניין שעלול חלילה להטעות. בברכה, סופי ספקטור, עו"ד ומגשרת תגובה זו אינה מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי כלשהו.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום הסכם ממון