רוצה להציע נישואין אבל רוצה הסכם ממון לפני החתונה
שלום לכולם ! אני חושב להציע הצעת נישואין לבת זוגתי בקרוב, אך לפני החתונה ברצוני לחתום על הסכם ממון איתה. רוצה אני לציין שאני בא ממשפחה מבוססת בעלת 3 דירות במרכז הארץ ללא משכנתא בלי חובות לבנקים וכו';.. ההורים שלי קנו לי ולאחותי 2 דירות לאחר שנים של עבודה בחו"ל. בת זוגתי לא יודעת על הדירה שרשומה על שמי, והיא באה ממשפחה כלל לא מבוססת, בלי הון עצמי גדול . מקס'; 50K .. אני אוהב אותה מאוד ולא חושב על גירושין אבל אנו חיים בעולם שאי אפשר לדעת מה יקרה מחר. מה הייתם ממליצים לי לעשות ואיך לגשת לזה בכלל? איך לומר לה שהיא לא תהיה רשומה בדירות אלו? כמובן שאני עם הזמן יכול להתחרט ולרשום אותה , שכן את ילדיי בטוח ארשום. אבל מה לגביה ? ההורים תמיד אמרו לי שחשוב מאוד שאנשים באים מאותה רמה מאותו סטטוס על מנת שלא יהיה את אי נעימות הזאת בבוא היום, וכעת אני מתחיל להבין שהם צודקים.. תודה מראש על העזרה, מ'.
היי, כעו"ד העוסק רבות בהסכמי ממון, עניין זה עולה לא אחת. יש 2 דרכים במצבך לפעול: א. לא לסכם לבת זוגתך אודות הדירה הרשומה על שמך, וכן לעשות ביניכם הסכם ממון ובו להבהיר כי כל רכוש שהוא שיגיע אליך במהלך הנישואים ממשפחתך, הן בכסף והן ברכוש, יהא שייך לך בלבד. ב. לקחת את בת זוגתך לשיחה אינטימית ובה לספר לה על העניין, ולנסות להסביר לה כי הסכם ממון יכול למנוע עבור שניכם בעיות בעתיד. בכל מקרה - אני ממליץ לך אישית לערוך הסכם ממון עם עו"ד הבקיא בתחום. בברכה עו"ד אהוד פאי
שאלות נפוצות:
משה דוד
עידו באום
סימה בן מרגי
אורנה שב