לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
אסי

שאלות כלליות לגבי הסכם ממון

אני וחברתי מעונינים להתחתן ואני מעוניין בהסכם ממון להגן על הצד שלי, רציתי להתייעץ בנוגע לכמה נקודות: 1. ברצוננו לרכוש דירה, אני אביא איתי סכום של כ 400000 ש"ח והיא פחות, האם ניתן להגן על החלק היחסי שלי ? 2.לגבי הוצאות המשכנתא ובכלל, אני מרוויח פי 2 מבת זוגי ולכן גם ההוצאות על המשכנתא ועל החיים הזוגיים שלי יהיו גבוהות באופן משמעותי, האם יהיה אפשרות להגן על החלק היחסי של ההוצאות האלו? 3. האם ירושות, מבחינת החוק, מוגנות או שצריך להכניס גם אותם להסכם הממון? 4. אני עובד בחברת תוכנה, וברשותי אופציות למניות, האם אפשר יהיה להגן גם עליהן במגרת הסכם ממון? המון תודה על העזרה..

עו"ד אור אריה

שלום רב, 1. ניתן להגן על החלק היחסי. 2. ניתן יהיה לקבוע, כי בעת פירוד עתידי, אתה תקבל חלק גדול יותר מהדירה ו/או הרכוש בשל ההשקעה הגדולה יותר. 3. חוק יחסי ממון קובעי כי עיזבון שמתקבל אצל אדם, אינו חלק מהנכסים שמאוזנים בעת פירוד ואינו נחשב לנכס משותף. יחד עם זאת יש לבחון מה נעשה אם העיזבון והאם הוא "הוטמע" הרכוש המשותף (לצורך העניין - שימוש בכספי העיזבון לצורך רכישת דירה לתא המשפחתי, שנרשמת ע"ש שני בני הזוג, שימוש בכסף לשיפוץ דירה קיימת וכיוב'), במקרה כזה ייתכן ולבן הזוג כן יהיו זכויות באותם כספי ירושה. 4. ניתן להגן גם על אופציות. ממליץ לך לפנות לעו"ד בתחום המעמד האישי אשר מתמחה בעריכת הסכמי ממון, לשם ניסוח הסכם שיתאים לצרכייך.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום הסכם ממון