לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
רונית

סיוע כספי כמתנה מההורים ברכישת דירה

שלום, בזמן נישואי, הורי נתנו לנו כ80% מערך דירה שרכשנו כמתנה.(השאר: כ5% מהכספים שלי ועוד 15% מכספי בעלי.) לבעלי ולי ויש סכם ממון שבו הוסכם שמתנות במהלך הנישואין לא יהיו משותפות. הורי החתימו אותי מכתב בו כתוב שהם נותנים לי הכסף במתנה ועבור רכישת דירה. מה דין חלוקת הדירה בעת גירושין? תודה

עו"ד אור אריה

שלום רב, בשאלה שהוצגה חסרים מס' נתונים שעשויים להשליך על גורל הדירה, דוגמת על שם מי היא רשומה? כמה זמן אתם מתגוררים בה וכיוב'. אם יש לכם הסכם ממון, הרי שעל פניו בעת גירושין וחלוקת הרכוש, עלייך לקבל בחזרה את מה שהורייך נתנו לך במתנה, אך יש לבחון כיצד הוגדר והוסדר נושא זה בהסכם הממון שערכתם.

רונית

שלום, הדירה רשומה על שם שנינו, מעולם לא התגוררנו בה. היא מושכרת ואנו משתמשים בכסף לשלם שכירות בדירה אחרת בה אנו מתגוררים. בהסכם רשום כי הוחלט על הפרדת רכוש לגבי נכסים אשר נקבל במתנה לאחר הנישואין. ושיהו קניין בלעדי של אותו הצד. לרבות תמורה שתתקבל ממימושו.

רונית

השאלה היא האם אוטומטית נחשב שזו מתנה עבורי ולא לשנינו, מאחר והיא ניתנה מהורים שלי ?

עו"ד אור אריה

בעולם המשפטי, אין "אוטומאטי". במקרה של פירוד, עליכם לחלק את הרכוש בהתאם להסכם הממון. אם ההסכם קובע שעלייך לקבל בחזרה את כספי המתנה, כך צריך להיות. מי שרוצה לטעון נגד הסכם הממון, צריך לפנות לבית המשפט בתביעה מתאימה.

רונית

תודה רבה

עו"ד אור אריה

אם כך, בעת פירוד, עלייך לבקש יישם את הסכם הממון.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום הסכם ממון