ידוע בציבור אודה לתשובתך.. תודה!!!
רכשתי דירה מכספי ירושה, אני מתגוררת בה לבדי, אין לי משכנתא על הדירה. הכרתי בחור נחמד הוא אינו מתגורר אצלי אך ישן אצלי כמה פעמים בשבוע, אין לו חפצים אצלי וגם אינו משתתף בהוצאות ובחשבונות הדירה. שאלתי היא באילו מקרים הוא נקרא ידוע בציבור והאם בכלל יש לו זכויות אם אינו מתגורר אצלי כפי שאמרתי. באילו מקרים בכלל נחוץ לחתום על הסכם ממון? אנחנו יוצאים בערך כחצי שנה, הוא גרוש וגר אצל אימו. אנחנו בסביבות גיל 40. ועוד שאלה, אם אני אכנס להריון בע"ה מהבחור? מה עליי לעשות? תודה רבה!!!
שלום רב, ההגדרה של "ידועים בציבור" משתנה ממקרה למקרה, כאשר בפסיקה הוכרו גם מקרים שבהם בני זוג שחיו בדירות נפרדות, כידועים בציבור לעניין חלוקת רכוש וכיוב'. השאלה הנשאלת היא האם הייתה כוונה לשתף איש את משנהו ברכוש זה או אחר. המלצתי היא לשקול עריכת הסכם ממון ככל שהקשר בניכם הולך ומתהדק ואתם שוקלים מגורים משותפים בדירה, נישואים והקמת משפחה. בכל מקרה הייתי ממליץ לערוך הסכם כזה לפני שבן הזוג עובר להתגורר בדירתך, אם וכאשר.
תודה על התשובה אבל שאלתי הייתה אם הבחור ישן אצלי כל יומיים לערך ואין לו חפצים אצלי האם יש סיכון בזה? ומהם התנאים העיקריים שידוע בציבור זכאי לתבוע חצי מדירה ?
שלום רב, אם הוא לן אצלך בתדירות כזאת באופן קבוע לאורך זמן יש בכך מידה מסויימת של סיכון. את מבקשת לקבל תשובות מוחלטות של "כן" או "לא", כאשר המציאות המשפטית אינה כזאת ומשתנה ממקרה למקרה. ידוע בציבור יכול לתבוע בכל רגע נתון, כאשר בפסיקה מדובר בדרך כלל על פרק זמן של חיים משותפים לאורך שנה, אך זהו לא פרק זמן מינימאלי או מוחלט, הכול תלוי בראיות שיציג לבית המשפט לגבי כוונתך לשתף אותו בנכס. בכדי לקבל חלק מהדירה, עליו להוכיח כי התכוונת לשתף אותו בנכס. אני ממליץ לך לפנות למשרד העוסק בתחום המעמד האישי בכדי לקבל ייעוץ פרטני.
שאלות נפוצות:
משה דוד
עידו באום
סימה בן מרגי
אורנה שב