לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
גלעד

שאלות בנוגע לדירת מגורים שנרכשה לפני נישואין, ידועים בציבור

שלום רב, אני רווק באמצע שנות השלושים שלי וברשותי דירת מגורים אותה רכשתי לפני מספר שנים, היא מושכרת ובמקביל אליה אני שוכר דירה בה אני מתגורר כעת. שאלותיי הן אלה: 1. ידוע לי שמאד מומלץ לחתום עם בת הזוג העתידית על הסכם ממון, ובכוונתי לעשות כן. האם ניתן להשאיר את הדירה בחזקתי הבלעדית אך עדיין להנות מפירותיה במשותף ? (שכירות חודשית איתה ניתן לשכור דירה מקבילה, או לממן באמצעותה משכנתא לקניית נכס משותף) 2. במידה ולא ניתן, מהי הדרך הטובה ביותר להגן על עצמי במצב זה? בברכה, גלעד

הדרה מטר

שלום גלעד אכן בהסכם ממון אפשר לקבוע מה שתסכימו ביניכם. למשל,שהדירה תישאר שלך ושהפירות(שכר הדירה) יהיה נפרדים. אפשר גם לקבוע כמובן אם תירצו ששכר הדירה יהיה משותף, כבר מעכשיו או בעתיד במועד כלשהו, או שילך למטרה מסוימת(לימודים אקדמיים לילדים המשותפים למשל). כמובן שההסכם יצטרך להתייחס גם לנושאים חשובים כמו: החזר המשכנא, לתשלומים או הוצאות שיהיו על הדירה במהלך השנים וכו'. וכן להתייחס למה יקרה אם הדירה תימכר? האם הכסף שתקבל יוכל להשאר מופרד? בקיצור- ההסכם צריך להיות כזה שיתייחס לתסריטים עתידיים אפשריים ובזה יוכל לסייע לכם מגשר מיומן. בהצלחה הדרה מטר עו"ד ןמגשרת

עו"ד אור אריה

שלום רב, ניתן לקבוע בהסכם ממון, שהדירה תישאר שלך גם אם מהפירות שלה נהנים שני בני הזוג. הכול כמובן תלוי בהסכמת הצד השני.

גלעד

תודה רבה על תגובתך המהירה, שאלה נוספת - בהנחה שייחתם ההסכם שהזכרת (והוא היה מקובל על הצד השני) , לאחר מספר שנים של חיים משותפים, הקמת משפחה וכ'ו בני הזוג נפרדים מסיבה כלשהי ,במצב מסויים האשה מחליטה לתבוע ולא מקבלת את תנאי ההסכם, והנושא נפתח לדיון בבית משפט ואף לפסיקה נגדי ובניגוד להסכם? (האם ישנם תקדימים למצב כזה) תודה

גלעד

אני קורא בעיון את השאלות והתשובות שנענות ע"י עורכי הדין והתשובות מבלבלות. האם למרות שהאישה ומשק הבית המשותף נהנים מפירות של נכס בבעלותו הבלעדית של הגבר ונקנה שנים לפני תחילת הקשר, עצם חתימה על הסכם ממון בו הצד האישה מסכימה לכך שהדירה בכל מקרה ומצב תישאר בבעלותו הבלעדית של הגבר למרות השיתוף,האם הדבר מבטל באופן חד משמעי את זכותה לתבוע חלק בה בכל מקרה?

עו"ד אור אריה

שלום רב, אנסה לענות על שתי השאלות שלך: עצם קיום הסכם הממון לא מונע את האפשרות לתבוע. כל אחד יכול לתבוע את רעהו בכל עילה שקיימת. גם אני יכול לתבוע אותך על כך שאתה חייב לי מיליון ש"ח - השאלה היא אילו ראיות יש לי בכדי להוכיח את התביעה שלי. כאשר יש הסכם ממון, עדיין ניתן לתבוע ולבקש חלוקה של רכוש בניגוד לאמור בהסכם, יש תקדימים שבהם זה קורה, אך בנסיבות מיוחדות שנבחנות ממקרה למקרה. במקרה כזה הנטל המשפטי על התובע הוא כבד ביותר והוא צריך להתגבר גם על משוכת הסכם הממון וגם על המשוכות המשפטיות ה - "רגילות" של חלוקת רכוש. לצערי, ייתכן ותצטרך לנהל הליך משפטי, על אף ההסכם ורק לאחריו לקבל לידייך את מלוא הרכוש שעליו הגנת בהסכם. צריך לזכור שעצם הגשת התביעה - לא בהכרח מחייבת כי שהיא גם תתקבל.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום הסכם ממון