לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
רונן

רכישת דירה לפני נישואין ותשלום משכנתא תוך כדי

שלום, ברושתי דירה שרכשתי והינה בבעלות מלאה שלי (ללא משכנתא). אני מעוניין לצאת לרכישה נוספת להשקעה. ההשקעה הבאה שלי תמונף באמצעות הדירה שכבר בבעלותי + משכנתא שאקח כנגד משכון הנכס החדש שארכוש. כמובן שאת הנכס החדש שארכוש אצטרך לשלם ב 20 שנים הקרובות. השאלה שנשאלת היא, האם הנכס החדש שאני מעוניין לקנות (אינני נשוי עדיין) יוכל להרשם בהסכם ממון כנכס אשר לא יחולק בחציו בעת (חלילה) גירושין ? גם בהתחשב בעובדה שאנוכי משלם אותו במהלך נישוי (העתידיים) ? למרות שהתכנון הוא מימונו יהיה נטו מהשכרת הדירות עצמן. בתודה מראש.

עוד ומגשרת הדרה מטר

בוקר טוב רונן. הסר דאגה מליבך. הסכם ממון שתערוך נועד בדיוק בשביל מצבים כאלה. כלומר, שתהיה גמישות כלכלית שאפשר יהיה למכור לקנות ולהשכיר את הדירה שרכשת וגם דירה נוספת או חלופית , ואת כל הרכוש לשמר , להשכיר וכן לשפצו או להשביחו (תוכניות תמ"א לסוגיהן) מבלי לחשוש שבת הזוג תחסום או תדרוש חלק. ההסכם (אם יערך ע״י איש מקצוע מיומן) יטפל בכל אחד מהמצבים שתיארתי וכן מצבים נוספים אפשריים בעתיד ויש לא מעט כאלה למשל: אם הדירה לא תושכר במשך חודשיים - מה עם המשכנתאות? או אם לפרק זמן מסויים תרצה לגור בדירה עם בת הזוג. הסכם הממון יקבע במדויק את מה שאתה ובת הזוג שלך תחליטו שמתאים

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום הסכם ממון