לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
הדס

הסכם ממון עם חשבון משותף ודירה שנשארת שלי

ברשותי דירה מלפני הנישואין רשומה על שמי. שוויה כ1.8, משכנתא כ850000. מתגוררים בדירה התחתנתי עכשיו ומעוניינים לערוך הסכם ממון: אני מרוויחה כרגע 13 נטו + מזונות של שתי בנות 4600 ועוד מחציות. בעלי מרוויח כרגע 5000 ברוטו (צפוי לעלות בקרוב מאוד ל7500 ברוטו), ומשלם מזונות 2500 + מחציות על ילד אחד. מעוניינים בהסכם ממון, שבו נחייה מחשבון משותף בלי התחשבנויות, אך הדירה נשארת על שמי ושלי בלבד, אך אם נתגרש בעלי יקבל את חלקו היחסי ששילם על המשכנתא (כיום תשלום חודשי 8000למשכנתא שאני משלמת לבד, צפוי לרדת בהמשך ל6000 ואחכ עוד פחות). שאלתי - איך מחשבים את החלק היחסי שבעלי ישלם על המשכנתא. ברור שבתקופה הקרובה עם משכורת נמוכה שלו ועוד חבות מזונות שלו לגרושתו, זה לא הגיוני שיקבל כספים שאני משלמת על המשכנתא. אך איך ניתן לקבוע את הנקודה ממנה הוא יתחיל להיות זכאי למשהו ששילם "עבור משכנתא"? הרי לא ניתן "לצבוע" את הכסף המשולם... ואיך נקבע כמה מן המשכנתא בעצם "הוא שילם" כל חודש לאחר ששכרו יעלה? אנחנו מעוניינים לחיות בצורה נורמלית ובריאה בלי התחשבנויות, אך מצד שני ברור כי לא ייתכן שהכנסתו תהיה נמוכה משמעותית כל כך משלי, ואני אהיה המממנת העיקרית - גם ביומיום וגם במשכנתא - ועוד יהיה זכאי לנתח מן המשכנתא. מה את מציעה? שאלה נוספת: אני מסתכלת על המזונות שלי כהכנסה נוספת שלי לעוגה המשפחתית, ועל המזונות שהוא משלם כנתח שיורד ממשכורתו ונגרע מן העוגה המשפחתית שלנו. כלומר - הפערים בינינו גדלים עוד יותר בגלל ענייני המזונות. הוא לא מסכים איתי בעניין זה וטוען שלי יש 2 בנות ולו ילד 1 והבנות שלי נמצאות 4 לילות יותר מהילד שלו בחודש. לא מצליחים להבין את הקשר בין מזונות לעניין ההסכם ממון והכנסה פנויה שלנו. הרי חלק מהמזונות שאני מקבלת עבור הבנות שלי הוא בעצם "מדור" שהולך לתשלום משכנתא... אז איך אפשר להתעלם מזה? תודה רבההה :)

עוד ומגשרת הדרה מטר

שלום הדס. אכן המצב מורכב.יש ילדים לכל אחד מכם, משכנתא רק לך, שוני בהכנסות. הפיתרון לא להתעלם מהעובדות אלא להתמודד איתן ולשבת עם מגשר שידריך אתכם ויעזור לכם להגיע להסכם שישכלל את כל הנקודות שהעלית ולא רק בהווה אלא שתהיה התייחסות גם לשנים קדימה. זה בהחלט אפשרי למצוא פתרון שיהיה מקובל על שניכם ושלא יפגום במערכת היחסים הזוגית והמשפחתית. הטלפון שלי:0544745085 בהצלחה

הדס

אדבר עם בעלי תודה על תשובתך

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום הסכם ממון