עריכת הסכם ממון אצל עו"ד אחד
שלום רב, החבר שלי קנה דירה לפני שהכרנו ועכשיו לפני החתונה הוא רוצה לערוך לגבי הדירה הסכם ממון (שנינו בתחילת שנות ה30 לחיינו). הרעיון אינו רומנטי בעליל וקשה לי איתו כשלעצמו, אבל הסכמתי עם הראציונאל שמאחוריו. עם זאת, הוא חושב שעלינו לשכור שני עורכי דין לצורך עריכת ההסכם, ולי זה יוצר תחושה של גירושין וסכסוך, ושם צל כבד על כל התהליך. האם הכרחי לשכור שני עורכי דין? או שגם עורך-דין אחד "משותף" יוכל לערוך עבורנו הסכם ממון, כך שידאג לשני הצדדים בצורה טובה? תודה, אפרת
שלום אפרת. את צודקת . אין משהו רומנטי בהסכם ממון. זה כמו חיסון. לוקחים ושלא נזדקק. אבל בין זה לבין 2 עורכי דין- המרחק גדול. יכול להיות שעדיף במצב שתיארת שתמצאו יחד דמות מקצועית אחת ,שתעזור לכם לעבור לפסים של חשיבה משותפת על אינטרסים שונים. נכון, לחבר שלך דירה, אולי עוד דברים שברצונו לשמור לעצמו. זה לגיטימי במיוחד אם גם הדברים שחשובים לך נשמרים גם. האם את יודעת מהם? האם לא כדאי שאותו גורם מקצועי משותף לשניכם יעזור לכם לערוך הסכם שרואה החבילה כולה? נראה לי שהחיים המשותפים הם קצת יותר משמעותיים ומורכבים מכדי לנהל זאת כמו חוזה שכירות דירה , ששם באמת נהוג שלכל אחד יש עו"ד משלו. הדגש בחיים המשותפים הוא על החשיבה המשותפת, למה שלא תתנסו בכך כבר עתה? בברכת הצלחה הדרה מטר עו"ד ומגשרת משפחתית
שאלות נפוצות:
משה דוד
עידו באום
סימה בן מרגי
אורנה שב