לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
שולי

האם הסכם ממון או קניית דירה על שמי?

שלום רב אני אמורה לקבל ירושה בסכום המספיק לדירה קטנה. אני נשואה כ-3 שנים ואין לי דירה משלי. אני מעוניינת להשאיר את הסכום שיתקבל ברשותי, אם חס וחלילה נתגרש ושאלתי היא: מה כדאי לעשות כדי להבטיח לי שקט בנושא? האם לערוך הסכם ממון - שבמידה וניפרד, הסכום שהבאתי חוזר אליי? או לקנות דירה שתהיה רשומה של שמי בלבד? י(ש לי גם אפשרות לקנות דירה על שמי ושם אימי ). אני לא יודעת אם נקנה דירה להשקעה או שנגור בה אני ובעלי - האם זה משנה? בתודה מראש לתשובות שולי

מנהל הפורום

בוקר טוב שולי בעיקרון דירת ירושה תשאר שלך גם כשאת נשואה. הבעיה- שמדובר בדירה הגולמית כמו שהיא. אם יהיולדוגמא: שיפוצים, כספי שכירות שנכנסים אליך, מגורים עם הבעל בדירה, מכירת הדירה ורכישת דירה אחרת במקומה, או כל שינוי במצב הגולמי של הדירה ואפילו משך נשואין ממושך והבנה של בעלך שהוא גם יוכל להנות מהדירה באופן כלשהו- כאן כבר בעלך יכול להעלות טענות באשר לזכויותיו בדירה. מצבים אלה ניתן למנוע אך ורק בהסכם ממון שיובא לאישור בימ"ש למשפחה. אפילו אם הדירה תרשם גם על שם אמך, ואפילו אם מדובר בדירה למגורים או דירה להשקעה מה שברור, ללא הסכם- אין הגנה מוחלטת ! הסכם ממון נועד בדיוק למצבים כאלה- להפריד נכס , שישאר אישי על אף ששאר הנכסים משותפים. בהצלחה הדרה מטר עו"ד ומגשרת משפחתית 0544745085

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום הסכם ממון