לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
ליאורה

רישום בית חדש בטבע

שלום רב, לבעלי ולי יש הסכם ממון. הוא היה בעל דירה שנמכרה לפני הנישואין, סכום שעדיין לא מומש לקניית דירה חדשה. אנו עומדים לרכוש נכס חדש. בהסכם הממון נכתב שחלוקת הבעלות על הנכס תהיה באותו יחס (באחוזים) לסכום שכל אחד הביא לפני החתונה. כיוון שלבעלי הייתה דירה לפני החתונה (שכאמור נמכרה) ברור שחלקו גדול משמעותית מחלקי. אני מרגישה היום כי רומיתי כיוון שבדיעבד הייתי צריכה לחתום על כך שבזמן גרושים כל אחד יקבל את הסכום שהוא השקיע בדירה ולא חלוקה על פי יחסים. הוא אמר לי שכך מקובל לכתוב. האם זה נכון? שנית, האם יש משמעות חוקית שכובלת אותי מבחינה משפטית ברגע שהבעלות שלו על הדירה גדולה יותר? תודה מראש על תגובתך המקצועית, ליאורה

מנהל הפורום

בוקר טוב ליאורה. תשובתי מתחלקת למספר רבדים. ברובד הראשון- הואיל והדירה החדשה טרם נרשמה- אפשר שתחליטו ביניכם עכשיו כיצד (באיזה אחוזים ) היא תרשם . שכן הסכם הממון עצמו אינו קובע כמה אחוזים יהיה לכל אחד. ברובד השני- קימת אפשרות שתשתפי את בעלך בתחושותיך, בשיחה אישית עמו או בעזרת איש מקצוע (מגשר). יכול להיות שצריך לשקול בשיחה כזו עוד כמה פרמטרים שיכולים להשפיע על האופן שבו תרשם הדירה. ברובד השלישי- יש כרגע חלון הזדמנויות שכן ברגע שהדירה תירשם באחוזים מסוימים ויש הסכם ממון שאושר כדין- יהיה קשה עד בלתי אפשרי לסטות מהרישום. ברובד הרביעי-בדרך כלל הסכם מתייחס לעוד כמה נושאים ולא רק לדירה, כך שגם אם בענין הדירה הרישום יהיה שלבעלך יותר אחוזים, אפשר להתאים ההסכם למציאות חדשה שבמקרה של פרידה ,לך לא יהיה סידור מגורים ולכן שתקבלי חלק גדול יותר ברכוש משותף אחר. כמובן שכל האפשרויות הללו יש לעגן משפטית בהסכם מעודכן שיאושר כחוק. בכל מקרה בהצלחה אשמח לעמוד לרשותך בטלפון 0544745085

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום הסכם ממון