הסכם ממון לאחר נישואין של 20 שנה
שלום...אני ובעלי נשואים 20 שנה ואנחנו עורכים כעת הסכם ממון, דבר שכנראה היינו אמורים לעשות עוד בתחילת הדרך. אני קיבלתי ירושות לפני הנישואים, ומכספי ירושה אלה קניתי דירת מגורים שהיתה רשומה על שמי. בעלי קנה לעצמו דירה קטנה ששווה 300 אלף שקלים, להשקעה. מכרנו את 2 הדירות. כספי הדירה שלו מיועדים לו במקרה של גירושים, ועם הכספים מהדירה שלי, קניתי דירה חדשה שנרשמה במשותף עם בעלי, לאחר ובעלי הבהיר לי שאחרי 20 שנות נישואים יש טעם רע בפה מרישום נפרד. כעת בהסכם הממון הוא מסכים שבמקרה של גירושים הוא יחזיר לי את הדירה שרשומה על שם שנינו, מאחר ודירה זו נקנתה מכספי הירושה שלי...ובתמורה אני מוותרת על הכספים המשותפים שלנו...החלק שלי בויתור זה 350 אלף שקל...בכדי שהוא יוכל לקנות לעצמו דירה ולהתגורר בה במקרה של גירושים. כלומר הכוונה היא לקנות דירה שניה עכשיו, על שם שנינו, מהכספים המשותפים, לצורך השקעה, והדירה הזאת תהיה מיועדת לו במקרה גירושים. לטענתו מאחר והוא פירנס כל השנים, אף שופט לא היה מוציא אותו ללא דירה שיוכל לחיות בה ולהיות במצב שיוכל לעמוד על הרגליים ולשלם מזונות וכולי. מאחר ורשמתי את הדירה על שם שנינו ובעצם דירה זו היא בת ערובה כרגע...אם לא אסכים לוותר על הסכום הזה, הוא לא יסכים להחזיר לי חצי דירה (שווי הדירה הזאת כ3 מליון שקלים) קיבלתי יעוץ שאכן זה הדבר הטוב ביותר לעשות...כי אולי אני מוותרת על 350 אלף שקל אבל מקבלת את דירתי חזרה. ברור לי שבעלי יילחם בי מלחמת חורמה בבית משפט אם אסרב ואדרוש את כל הזכויות החוקיות שלי...ובעצם נראה שזה ההסדר הטוב ביותר. האם אני צודקת? אני מודעת לטעות שעשיתי ברישום המשותף...שנבע מצורך לשקם יחסים...אך כרגע אני חייבת להיות חכמה ולא צודקת....ככה נראה לי.
בוקר טוב דניאלה. ככלל, עדיף להיות חכם מאשר צודק. הסכם ממון ביניכם משקף את מורכבות הנושאים. רצוי להבין היטב ולעומק את האינטרסים של בעלך, ואת האינטרסים שלך לפני שנותנים תשובה . צריך לזכור שאינטרסים הם גם כאלה שיווצרו בעתיד ומשתנים לפי מצב בריאותי, שנות עבודה, אפשרויות המגורים לאחר פרידה, האם יש ילדים בבית וכו' תחליטו מה שתחליטו - צריך לדאוג לכך ששהסכם יהיה לא רק נייר, אלא יהיה ישים בעת שתזדקקו לו. נראה לי שתוכלו להעזר בעזרת איש מקצוע. בברכה הדרה מטר עו"ד ומגשרת משפחתית
שאלות נפוצות:
משה דוד
עידו באום
סימה בן מרגי
אורנה שב