דירה לפני נישואין - האם ניתן להימנע מהסכם ממון?
ברצוני להתייעץ אודות הסכם ממון על דירה שלפני הנישואין. ברשותי דירה שרכשתי לפני כ-3 שנים, אשר בשנה הראשונה השכרתי אותה, ובשנתיים הנותרות גרתי עם חברתי. בשנתיים הללו, חברתי שלמה לי דמי שכירות סמליים (כ-50 אחוז פחות ממחיר השוק). בימים הקרובים אנחנו הולכים לרבנות להתחתן. כששוחחנו על הסכם ממון, היא טענה שאין לה שום עניין בדירה והדבר מראה על אי אמון, חוסר בטחון מצידי ושאני לא סומך עליה. התכנית שלנו היא בעוד כ-3-4 חודשים לעזוב את הדירה ולעבור לדירה אחרת. יש לציין שהמשכנתא מחוייבת רק מחשבון הבנק שלי וגם לאחר הנישואין היא תמשיך לרדת מהחשבון שלי (אנחנו מתכוונים לפתוח חשבון משותף נוסף, ועדיין לשמור על חשבונות הבנק הקיימים של כ"א מאיתנו). האם הסכם ממון במקרה זה מחייב? האם תדפיסי חשבון בנק שמעידים שבכל חודש נכנס צ'ק של שכירות ועצם העובדה שהמשכנתא יורדת אך ורק מהחשבון בנק שלי מספקים, והחוק עומד פה לצידי גם בלי הסכם ממון? אני מאוד מוטרד ולא ישן טוב בלילה כי זה מצב מביך ולא נעים, אודה להתיחסות לירון.
שלום לירון הייתי רוצה לנחם אותך שתישן טוב בלילה אך לצערי זה לא המצב, כל עוד לא יוסדרו הנושאים הכלכליים עם בת הזוג. אם הציפיה שלך לשמור על הדירה כרכוש נפרד , עליך לדאוג לעגן זאת בהסכם. נכון להיום: אתם ידועים בציבור ובת הזוג מתגוררת עמך בדירה . יתרה מזו- המשכנתא אמנם יורדת מחשבון נפרד, אך כבני זוג (ולאו דווקא נשואים) אפשר בהחלט להעלות טענה של שיתוף גם בכספים. רק הסכם יכול לאפשר קיומם של חשבונות נפרדים. ללא הסכם- גם אם יהיה חשבון רק על שמך- ניתן לטעון לשותפות בכספים!! לכן עצתי לך לשקול את העיתוי ובצורה נעימה ומכבדת, אך עם זאת אסרטיבית, להציע לה לפנות ביחד לגישור לצורך הסכם. בהצלחה הדרה
שאלות נפוצות:
משה דוד
עידו באום
סימה בן מרגי
אורנה שב