גליה

חוזק הסכם ממון בבית משפט לעומת נוטריון

האם הסכם ממון "חזק" יותר אם מאשרים אותו בבית משפט, או שאישור אצל נוטריון זה אותו דבר?

עו"ד סופי ספקטור

גליה שלום, מתנצלת מראש על העיכוב במענה עקב יציאה לחופשת פגרת בתי המשפט. עניתי בעבר ארוכות לשאלות דומות בפורום ואשמח מאוד אם תעייני בתשובותיי המפורטות. בכל מקרה אימות הסכם ממון אצל נוטריון יכול להערך אך ורק לפני נישואיי הצדדים, כלומר המדובר בזוג אשר טרם נישא. במעמד זה, תוקף הסכם הממון אשר אושר אצל נוטריון או אושר בבית משפט לעניני משפחה וקיבל תוקף של פסק דין הינו בעל אותו תוקף "חזק" כפי שציינת. התשובה אינה מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי.