חיים

חתמתי על סעיף מפלה בהסכם ממון

בהסכם ממון עליו חתמתי היה סעיף שבדיעבד איני שלם איתו הסעיף קובע שבמידה ואני הוא יוזם הגירושין , יהיה עלי לשלם סכום חודשי של 500 $ למשך שנה, שאלתי את עורך הדין מנסח ההסכם על מה ולמה הסעיף הזה, התשובה אותה קבלתי היתה : כיוון שבית הדין הרבני ממילא מפלה נשים לרעה,סעיף זה בא לתקן מעט ולאזן את המעוות. אודה לדעתך חיים

עו"ד סופי ספקטור

שלום חיים, הסכם ממון הינו חוזה הנערך בין שני הצדדים אשר בו מוסדרים כל עניני הרכוש וזאת בהתאם לרצון האישי והפרטי של הצדדים. הסכם הממון נועד להגן על הצדדים וליצור מצב בו גם במקרה של פרידה, אף צד לא יצא מקופח ממערכת היחסים. מאחר ומדובר בהסכם שהוא עתידי לכאורה, ואשר לא ניתן לדעת בוודאות מלאה מה יקרה, הסכם הממון מציע לקבוע עקרונות הוגנים מראש. ככל הנראה זו היתה כוונתו של עו"ד, ואולם איני מבינה מדוע בכוונתך לחתום על הסכם אשר סעיף מסעיפיו אינו תואם את עמדתך ואינך שלם עימו, הרי לא זו מטרת הסכם ממון כפי שהבהרתי לעיל. ממליצה לך בחום להיוועץ בעו"ד מומחה בטרם תחתום על הסכם שעלול להשפיע על עתידתך. תשובה זו אינה מהווה ייעוץ משפטי ו/או תחליף לייעוץ משפטי.