מיכל

האם אפשר לבטל הסכם ממון וכיצד?

אני מעוניינת לבטל חלקים מהסכם הממון שערכתי לפני שנה וחצי עם בן זוגי. האם אפשרי? אם כן-איך?

עו"ד סופי ספקטור

שלום מיכל, שינוי או ביטול הסכם ממון אפשרי רק בבית משפט לעניני משפחה או בבית דין רבני כאשר שופט בית המשפט או דיין בית הדין מוודאים כי הצדדים אשר עורכים את השינוי או מבטלים את הסכם הממון עושים זאת בהסכמה חופשית ובהבנה לגבי התוצאות וההשלכות. ניתן לבטל הסכם ממון בשל פגם בהסכם, בתהליך אישורו או במהלך כריתתו של הסכם הממון, כמובן שמדובר בהסכם אשר קיבל תוקף של פסק דין בבית משפט לעניני משפחה או בבית הדין הרבני. כמובן בעילות לביטול ההסכם. אני ממליצה לך לפנות לעו"ד המומחה בתחום על מנת שיבחן את סיבות הביטול וינחה אותך מקצועית. תשובה זו אינה מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי.