דני

מעבר למגורים משותפים בדירה שלי

היי, אני רווק וגר בדירה פרטית שלי. אני מעוניין להציע לבת זוגי (שכרגע לא גרה איתי) לעבור לגור ביחד בדירתי. 1. האם ברגע שהיא עוברת לגור איתי אנו הופכים מיידית לידועים בציבור? 2. במידה ולא מסתדר ביננו הקשר וכעבור מס חודשים נאלץ להיפרד היא תוכל לדרוש את חלקה מהרכוש. 3. האם בטרם מעבר לחיים משותפים (למרות שעוד לא התחתנו) יש צורך בעריכת הסכם ממון ביננו? בברכה, דני

עו"ד סופי ספקטור

שלום דני, ידועים בציבור צריכים לעמוד בקריטריונים של חיים תחת קורת גג אחת וכן ניהול משק בית משותף, עמידה בתנאים אלו צריכה להיות לאורך זמן ממושך של לפחות מספר חודשים או שנים. אני ממליצה כי במהלך המגורים המשותפים כאשר פניכם לנישואין (וגם אם לא...) או לחיי שיתוף, לערוך הסכם ממון, מהלך אשר יהווה רשת בטחון כספית ורכושית לשניכם. התשובה אינה מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי.