מיכאלה

הסכם ממון שנחתם בבית משפט לעיניני משפחה

נחתם הסכם ואושר בבית משפט למשפחה. בהסכם מצויין שהמשכורות יכנסו לחשבון משותף. לכל אחד הדירה שלו. נישואים שניים. בקרוב ילד משותף. במידה ואחד הצדדים מחליט שהוא רוצה להפריד חשבונות. רוצה להעביר סכום כסף לצד לחשבון אחר. מה עושים ? האם זה הפרת הסכם. במידה ויהיו גרושים מה קורה במקרה הנ"ל, האם בית משפט מחלק הכל שווה בשווה למרות שהוא פיצל חשבון ? כמובן שעצם פיצול החשבון פוגע בי כלכלית. האם חובה ללכת לגרושים בגלל הפרת הסכם שלו (שינוי מה שכתוב. או אפשר לחיות כך לבנתיים. תודה

עו"ד סופי ספקטור

שלום מיכאלה, במקרה שסעיף מסעיפי ההסכם משתנה ללא הסכמת הצד השני אזי ניתן יהא לראות במהלך זה כהפרת תנאי מתנאי ההסכם. בית המשפט בדרך כלל יבחן את ההסכם ויבדוק האם היו הסכמות אחרות במהלך החיים המשותפים או לא ועל פי הנתונים שברשותו יפסוק. ההמלצה האחרונה שאוכל לתת זה גירושים... מאחר וככל הנראה קימים בינכם חילוקי דעות, ואתם בפתח להיות הורים , אני ממליצה לבחון אפשרות של ייעוץ משפחתי/זוגי עם איש מקצוע. כמובן שגם ניתן להתיוועץ עם עורך דין לגבי שינוי הסכם על פי מתווה חדש שיהיה מקובל על שניכם ובכך להמנע מהליכים משפטיים מיגעים. שיהיה בהצלחה ומזל טוב! תשובה זו אינה מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי.