מנהל הפורום עו"ד עמנואל סולומונוב
גביית אגרה בגין החזקת טלויזיה שאיננה "מקלט"
אני מחזיק טלויזיה כמסך מחשב בלבד, כבר שנים שלא צורך כבלים/איזושהי זרימה של שידור לבית. רק מחשב. הגיע נציג שלהם הביתה - סיפרתי לו את זה, ואחרי זמן מה הגיעה התביעה, בלי קשר למה שקורה בפועל, ואיתה האטימות שלהם, בתור ארגון עם סמכויות כגון: 1) שליחת תביעת תשלום ללא צורך בהוכחה: כאמור הדיון האם זה "מקלט טלויזיה" או רק "מסך טלויזיה" לא רלוונטי מבחינתם; הם שמעו ממני שיש לי טלויזיה - אגב הנציג לא ראה אותה במו עיניו - ומכאן והלאה אין עם מי לדבר (ניסיתי, בתמימותי). 2) חיוב רטרואקטיבי על דעתם, ללא צורך בהוכחה: בתקנון הרשות (האם יש לזה מעמד של חוק?) כתוב שמותר להם ללכת אחורה עד שנת הייצור באם הם "תופסים אותך על חם" - כלומר אם בהחזקתך טלויזיה בלי שדיווחת תוך 30 יום כפי שכתוב בחוק. ומה אם הם לא בודקים מהו תאריך הייצור? - אין בעיה, הם מסתפקים במספר המוקרץ של 3 שנים אחורה. 3) אי זמינות: נסה לפנות לרשות בעניין תביעה קיימת. בהצלחה. ברגע שהנושא עבר לטיפול עו"ד אז כבר יש מי שיענה לך - אבל לא בסמכותם לעשות שום דבר מלבד גביית החוב. בקיצור, בלי קשר לכך שהחוק הוא ארכאי (מגלם תפיסה שהשידור הציבורי מיועד רק ל"עשירים" - מי שבידו מקלט), הגישה (והדרישות; חוקיות או לא) שמציגה הרשות לדעתי מהווה בסיס לתביעה. לא בגין עוגמת נפש או משהו כזה, אלא עניינית - אני חושב שזו הבמה היחידה שבה הטענה שלי (מקלט/מסך) תוכל להישמע. האם הגשתם/אתם מגישים תביעה ייצוגית נגד רשות השידור? אם אתם לא בעניין אשמח שתכתבו לי גם את זה, ואוכל להמשיך הלאה... תודה מראש, דן
שלום רב, הגשנו בקשה לאישור תביעה ייצוגית נגד רשות השידור בעניין גביית אגרת טלוויזיה מאת אנשים שאין ברשותם ממיר ואנו מזמינים אנשים לענות על שאלון בעניין. ניתן לפנות למשרדנו לצורך קבלת השאלון. בברכה,