לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
ענבר

שירות EMS של חברת דואר ישראל

שלום רב, תהיתי אם תלויה ועומדת כנגד חברת דואר ישראל תביעה ייצוגית בגין שירות כפוי של שחרור חבילות ממכס במסגרת שירות EMS. מסתבר שכאשר שולח שולח לך חבילה באקספרס, השולח משלם עבור השירות וכאשר החבילה מגיעה לישראל הדואר מספק לנמען שירותי שחרור ממכס שלא הוזמן על ידי הנמען. לא ייתכן שהשולח יישלח לי חבילה בדואר אקספרס כאשר למעשה השירות כולל דואר שליחים וגם שירות של שחרור ממכס שמבוצע על ידי דואר ישראל שיש לו מחירון עמלות (גם כאשר הפריט פטור ממכס). לטענת הדואר, אם השולח בחר לשלוח בשירות אקספרס הרי שהוא "רוכש" עבורי מעין שירות גוביינא של שחרור ממכס. אם אני לא מעוניינת לקבל את השירות אני צריכה להודיע לדואר מראש בטרם החבילה מגיעה לארץ שאני לא מעוניינת בשירות ושאני רוצה לשחרר עצמאי, טופס אשר אף הוא כרוך בתשלום עמלה. איך יתכן שהשולח רוכש עבורי שירותי עמילות מכס מבלי שתנאי השירותים הללו ידועים לי מראש ומבלי שידועים לי כל התשלומים אודות השירות מראש. נניח ורציתי להיות יותר מסודרת מהאפיפיור- לאחר שהשולח שולח את החבילה, הוא מוסר לי מס' מעקב המכיל כל מיני קודים המעידים על שירות הדואר. איך אני אמורה לדעת מראש מה מייצג אותו קוד ואיך כל מדינה קוראת לשירות EMS כדי לדעת מראש שמדובר בשירות EMS שאני צריכה לבדוק בכלל מה תנאי של השירות הזה. מדוע ברירת המחדל היא כי הדואר פועל בשמי במכס אלא אם אני מבקשת אחרת (וגם על זה הוא דורש ממני עמלה). זה נראה לי הזוי שמזמינים עבורי בעת משלוח החבילה שירות שכרוך עבורי בתשלום. השלב הבא זה שהשולח ישלח לי את החבילה במטוס של ראש הממשלה ואני אצרך לשלם גם עמלת שמירה דלוקס?? לא ברור לי כל הסיפור הזה ומעניין אם הדבר חוקי.

מתי

גם לי זה קרה עם משלוח מתחת ל $75 הפטור ממכס. ככל הידוע לי בלדרות דואר ישראל הוא היחיד מתוך 5 משלחים הגובה שירותי עמילות שלא התבקשו גם על חבילות פטורות. לדעתי אין כל בסיס חוקי להודעה של דואר ישראל על ההליך שהם מבקשים כדי שלא הם יטפלו בשחרור. הפרסום של הדואר אינו פרסום רשמי דוגמת ה"רשומות". אזרח אינו אמור אפילו לדעת אודותיו (בניגוד לדרישה לדעת את החוק). טענתם כאילו השולח "התחייב" בשולחו ב EMS לתשלום בגוביינא של הנמען בעבור שירותי עמילות גם הוא אין לו על מה להשען, כי השולח יכול להתחייב רק בשמו ולא בשמו של אחר. האם יש מקום לתביעה ייצוגית, במייוחד לחבילות שפטורות ממכס ? שמי מתי, אשמח לשמוע מאחרים שנפגעו. Bloch.jm@gmail.com

עידן

שלום ענבר, אשמח לשמוע ממך על הבעיה, אני גם סובל מאותו עניין idan.haviv@gmail.com

אלדר אדטו, עו"ד

לבדיקה האם הוגשה תביעה דומה את יכולה לבדוק בפנקס התובענות הייצוגיות. פשוט רשמי בגוגל "פנקס תובענות ייצוגיות" ובדקי שם.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תביעות יצוגיות