מנהל הפורום עו"ד עמנואל סולומונוב
תביעה ייצוגית
שלום רב, רציתי לדעת איך ניתן לתבוע תביעה ייצוגית חברת עורכי דין שייצגה את רשות השידור ולא הפסיקה להטריד, להפחיד, לזלזל וכו'..... אותי ומן הסתם עוד הרבה כמוני כדי להוציא מהם כסף בצורה רמאית ביודעין. שלחו לי בודק הביתה שראה שיש לי צג מחשב 21 אינץ והוא כתב שיש לי מקלט. לאחר מכן שלחו לי שוב בודק שכתב שאין לי מקלט. התקשרו אלי מרשות השידור ואמרו לי שהם סוגרים את התיק ולאחר כמה חודשים התקשרו אלי מחברת עורכי דין שדרשה את התשלום וניסיתי להסביר שאין לי מקלט ושהיו בודקים אצלי בבית ואני לא מחוברת לשום חברת כבלים וגם אף פעם לא הייתי ושמרשות השידור בחורה בשם X התקשרה אלי ואמרה לי שהם סוגרים את התיק אז איך ייתכן??? והם אמרו לי שאני שקרנית שיש לי מקלט ואותם זה לא מעניין ושאם אני לא אשלם הם הולכים איתי למשפט. אמרתי להם שיתבעו אותי ובמשך חודש בערך אולי קצת יותר קיבלתי מהם טלפונים מאיימים עד שלבסוף שלחו לי תביעה, לקחתי עורך דין כדי שיכתוב לי כתב הגנה נגדי ונקבע תאריך למשפט. עכשיו קיבלתי טלפון מאותה חברת עורכי דין שהם מעוניינים לבטל את המשפט למרות שיש לי מקלט בבית ואני צריכה לחתום להם על מסמך (שטרם העבירו אלי) ואחרי שאחתום הם יבטלו את התביעה. האם אני יכולה לתבוע אותם ייצוגית מכוון שאני מאמינה שיש עוד הרבה אנשים כמוני או ששילמו להם או שהיו מוטרדים ע"י אותה חברת עורכי דין או כאלה שלקחו עורך דין ושילמו לו כסף (כמוני) אודה לתשובתך ענת
הגשת תביעה כנגד כל גוף שהוא הינה בהתאם להוראות חוק תובענות ייצוגיות והתקנות. יש לבדוק בראש ובראשונה אם קיימת לך תביעת עילה אישית כנגדם. במידה וכן האם עילת התביעה האישית שלך רחבה מספיק ויכולה להיות מאושרת כתביעה ייצוגית. משמע שלכלל התובעים יש את אותה העילה שלך יש כנגדם. במקרה האמור מומלץ להתייעץ עם עו"ד המומחה בתחום.