לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
שלומי

תיקונים של דירה

שלום רב ! ברשותי דירה בצפון . לפני כחודש ימים נכנסו לדירה שוכרים. ועשיתי איתם חוזה לשנה . בחוזה ישנו סעיף " המשכיר מתחייב לתקן על חשבנו תקלות במזגנים . בדוד שמש . בצנרת מים . וחשמל." אני הייתי די תמים וחתמתי על החוזה . היום , כעבור חודש ימים אני שם לב שהשוכרים די מנצלים אותי או במילים אחרות מתקשרים אלי על כל דבר קטן . ואני שולח איש מקצוע לתקן . יש לציין שאני גר בתל אביב . אני ממש מיואש שקניתי דירה בצפון וקשה לי לשלוט מרחוק על כל התיקונים בבית . במיוחד שאני גר במרכז הארץ. יש לציין שהיום אנשי מקצוע של התיקונים ( אינסטלטור , טכנאי מזגנים , דוד שמש ) ידוע שהם לא ישרים וקשה לסמוך עליהם וצריך להיות לידם בזמן שהם מתקנים . השאלה שלי היא כזאת . אני רוצה בשנה הבאה שאני אחתום עם השוכרים על המשך חוזה , אני מעוניין לשנות את הסעיף של התיקונים שלא על כל דבר קטן הם מתקשרים אליי ולא ינסו להפיל אותי בפח על שטויות . מצד אחד ברור שיש תיקון של החלפת דוד שמש שעולה 4000 שקל אני לא מצפה מהם שיתקנו על חשבונם . תיקונים גדולים כמו נניח להחליף מזגן חדש , לתקן דוד שמש - אני מבין שזה לא הוגן ובלתי אפשרי לבקש מהם לתקן . אבל אני רוצה ששאר הדברים כן יכול עליהם ( ברור שאני צריך את ההסכמה שלהם). אני רוצה בבקשה ניסוח טוב של מספר שורות בשביל שאני ארשום את זה בחוזה בשנה הבאה . בנוסף אני רוצה לברר : האם זה אפשרי לזאת זאת ? האם זה חוקי לעשות זאת ? ועוד שאלה אחרונה בבקשה , במידה ולא ניתן / או לא חוקי לעשות עם השוכרים סעיף בחוזה שרק דברים גדולים אני מתקן כמו החלפת דוד שמש , החלפת מזגנים , ופיצוץ בצנרת - שזה כמובן יהיה באחריותי . וכל שאר הדברים יהיה באחריותם . במידה וזה לא אפשרי - אז מה כן ניתן לעשות ? שוב- אני מבקש בבקשה מספר שורות בשביל לרשום את זה בחוזה בשנה הבאה . תודה רבה , ושבת שלום .שלומי .

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב כן אפשר להסכים כמעט על הכל. אפשר לרשום שכל התיקונים השוטפים עד 500 ש"ח יחולו על השוכרים - בתמורה לאי עליית מחיר השכירות לדוג'. אפשר לעבוד עם מתווך/ איש מקצוע אשר ידאג לכל התקלות תמורת תשלום של כחודש שכירות בשנה. ראה דוג' לניסוח בשאלה של בועז למעלה. בהצלחה,

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום חוזה שכירות - יחסי שוכר ומשכיר