תיקונים של דירה
שלום רב ! ברשותי דירה בצפון . לפני כחודש ימים נכנסו לדירה שוכרים. ועשיתי איתם חוזה לשנה . בחוזה ישנו סעיף " המשכיר מתחייב לתקן על חשבנו תקלות במזגנים . בדוד שמש . בצנרת מים . וחשמל." אני הייתי די תמים וחתמתי על החוזה . היום , כעבור חודש ימים אני שם לב שהשוכרים די מנצלים אותי או במילים אחרות מתקשרים אלי על כל דבר קטן . ואני שולח איש מקצוע לתקן . יש לציין שאני גר בתל אביב . אני ממש מיואש שקניתי דירה בצפון וקשה לי לשלוט מרחוק על כל התיקונים בבית . במיוחד שאני גר במרכז הארץ. יש לציין שהיום אנשי מקצוע של התיקונים ( אינסטלטור , טכנאי מזגנים , דוד שמש ) ידוע שהם לא ישרים וקשה לסמוך עליהם וצריך להיות לידם בזמן שהם מתקנים . השאלה שלי היא כזאת . אני רוצה בשנה הבאה שאני אחתום עם השוכרים על המשך חוזה , אני מעוניין לשנות את הסעיף של התיקונים שלא על כל דבר קטן הם מתקשרים אליי ולא ינסו להפיל אותי בפח על שטויות . מצד אחד ברור שיש תיקון של החלפת דוד שמש שעולה 4000 שקל אני לא מצפה מהם שיתקנו על חשבונם . תיקונים גדולים כמו נניח להחליף מזגן חדש , לתקן דוד שמש - אני מבין שזה לא הוגן ובלתי אפשרי לבקש מהם לתקן . אבל אני רוצה ששאר הדברים כן יכול עליהם ( ברור שאני צריך את ההסכמה שלהם). אני רוצה בבקשה ניסוח טוב של מספר שורות בשביל שאני ארשום את זה בחוזה בשנה הבאה . בנוסף אני רוצה לברר : האם זה אפשרי לזאת זאת ? האם זה חוקי לעשות זאת ? ועוד שאלה אחרונה בבקשה , במידה ולא ניתן / או לא חוקי לעשות עם השוכרים סעיף בחוזה שרק דברים גדולים אני מתקן כמו החלפת דוד שמש , החלפת מזגנים , ופיצוץ בצנרת - שזה כמובן יהיה באחריותי . וכל שאר הדברים יהיה באחריותם . במידה וזה לא אפשרי - אז מה כן ניתן לעשות ? שוב- אני מבקש בבקשה מספר שורות בשביל לרשום את זה בחוזה בשנה הבאה . תודה רבה , ושבת שלום .שלומי .
שלום רב כן אפשר להסכים כמעט על הכל. אפשר לרשום שכל התיקונים השוטפים עד 500 ש"ח יחולו על השוכרים - בתמורה לאי עליית מחיר השכירות לדוג'. אפשר לעבוד עם מתווך/ איש מקצוע אשר ידאג לכל התקלות תמורת תשלום של כחודש שכירות בשנה. ראה דוג' לניסוח בשאלה של בועז למעלה. בהצלחה,
שאלות נפוצות:
נעמה אביגיל
אנונימי
מיכל שוורצמן