נסח חוזה שכירות
שלום אני בעל הבית של דירה . אני צריך לחתום חוזה עם השוכרים אבל לפני שאני חותם אני מעוניין להכניס לחוזה מספר סעיפים . אני מעוניין להוסיף לחוזה את הדבר הבא : תיקונים עד 500 ש"ח יחולו על השוכר , תיקונים מעל 500 שקל יחולו על המשכיר . תיקוני צנרת - ככל שמדובר בסתימה - יחול על השוכרים כיון שזה נובע משימוש השוכרים. כל ליקוי ו / או נזק שיווצרו בדירה הנובע מבלאי סביר של הדירה או מערכותיה יתוקן על ידי בעל הדירה וישלם על ידו . כל ליקוי או נזק שיגרמו לדירה או מערכותיה הנובעים משימוש לקוי ו / או רשלנות השוכר או מי מטעמו יתקונו וישולמו על ידי השוכר . השאלות שלי הם : 1) האם הניסוח הזה הוא ניסוח בסדר? האם הוא לא סותר ? האם זה ניסוח הוגן כלפי וכלפי השוכרים ? 2 ) אני מתלבט האם להחליף את ה 500 שקל לשנות ל- 1000 שקל. האם זה נשמע הגיוני שתיקונים עד 1000 ש"ח יחולו על השוכר , תיקונים מעל1000שקל יחולו על המשכיר ? עדיף להאשיר 500 שקל? ... 1000 שקל זה לא נשמע מוגזם מידי ? 3) בכללי- מה אתה אומר? צריך לשנות דברים ? אשמח מאוד לשמוע את הערות שלך . תודה , בועז .
שלום רב הכל לפי המוסכם בין הצדדים. הניסוח בסדר סה"כ - אפשר לקשור בין החלקים בלמרות האמור תיקונים של עד ___ יהיו באחריות השוכר בלבד. לי נראה 500 ש"ח כסכום סביר בלי להכיר את הדירה והשכ"ד המבוקש עבורה. בהצלחה,
שאלות נפוצות:
נעמה אביגיל
אנונימי
מיכל שוורצמן