תשתית לקויה
שלום רב לפני שנה שכרתי דירה והחוזה נגמר לע בחודש נובמבר. היינו מעוניינים להמשיך לשנה נוספת את החוזה אך עם סיום החוזה הבחנו בכתם רטיבות קטן שלפתע הופיע על פרוזדור הבית והודענו על כך לבעלי הדירה שיטפלו בעניין. עבר הזמן והבעיה עדיין לא טופלה. המשכנו להתגורר בדירה ללא חוזה בהסכמת בעלי הדירה . החלו הגשמים האחרונים וכל הבית החל לנזול עלינו איטום של זפת לא נכון וארון חשמל שטיפטף מים עקב כך ניתקו אותנו מהחשמל ונאלצנו למצוא מקום אחר ללון הו עד טיפול בזפת ובחשמל. חודש לא שהינו בבית ואכן בעלי הדירה טיפלו בעניין הזפת והחשמל אך יחד עם זאת כל הדירה עכשיו מלאה בעובש ופטריות . יש לנו 2 ילדים קטנים האחד מהם אסמטי ואני עוד בהיריון חודש מתקדם . בנוסף מזרן בחדר שינה שלנו התמלא כולו בפטריות ועובש גם הספה מלאה בעובש ופטריות וכל הבית בריח חריף של העובש ממש מחנק. האם אני יכולה לדרוש ממנה שתממן לי ניקוי יבש עבור הספה והמזרן? למרות שזה קרה בתקופה שלא היה חוזה אלא הסכמה בעל פה מצד בעלי הדירה שנמשיך להתגורר בדירה כל עוד משלמים להם. וסיוד הדירה האם אני יכולה להאיץ בה שתטפל בזה במהירות האפשרית למה היא אותה לטפל בזה רק בעוד כמה חודשים ולבנתיים אנחנו מריחים את כל זה. האם אני יכולה לבקש ממנה שתפצה אותי בגין העוגנת נפש שנגרמה לי חודש ימים לנוע ולנוד ממקום למקום עם ילדים קטנים פלוס נזק לרכוש פלוס לנשום את כל הסכנה הבריאותית של העובש? האם היא יכולה לבקש מאיתנו לפנות את הדירה למרות שלא מצאנו דירה חלופית?
שלום רב מצד אחד אפשר לדרוש פיצויים - כפוף להסכמות בין הצדדים. מנגד - גם יכולה לדרוש פינוי של הדירה כי אין ביניכם חוזה מחייב. לכן צריך להלך בין הטיפות ולמצוא את הפיתרון הטוב ביותר עבורכם. בהצלחה,
שאלות נפוצות:
נעמה אביגיל
אנונימי
מיכל שוורצמן