ברצוני להשכיר את דירתי - אשמח לתשובתכם בבקשה
אני גר מספר שנים בדירתי הנמצאת במרכז העיר - מיקום נהדר ומאוד מבוקש בנדל"ן אני שומע את כל הבעיות של השוכרים ושל המשכירים אני רוצה לרדת מהארץ לתקופה ממושכת ובנתיים להשכיר את דירתי אני יודע שיש חוזה שכירות שעל פיו תשלום השכירות נעשה לפי הורדת כרטיס אשראי ויזה , ככה שאין בעיות של צ'קים או חוסר כסף מצד השוכרים - בקיצור ראש שקט לשוכר לכל תקופת ההשכרה 1. אני רוצה לדעת היכן אני יכול להשיג חוזה שכזה מבלי לערב עורך דין או לשלם תשלומים נוספים שעל כל שוכר אני צריך ללכת מחדש לעורך דין ? 2. אני רוצה פורמט חוזה שכירות על בסיס הורדת תשלום אוטומאטי של כרטיס הויזה של השוכרים לכל השנה - היכן אני מוריד טופס שכזה או היכן ניתן להשיג אותו בבקשה ? 3. האם אני יכול לנסח טופס שכזה בעצמי ולתת העתק לשוכרים , ובמקביל לפנות לבנק של השוכר ולחייב את הבנק שתשלום אוטומאטי של שכירות הדירה בבקשה ? 4. האם פיספסתי משהו שהינך יכול לייעץ לי בבקשה ?
שלום רב אתה רוצה להסדיר את כל הבעיות ללא תשלום לבעל מקצוע בדרך... אי אפשר לאחוז במקל ב-2 קצותיו. מומלץ כן להיעזר בבעל מקצוע שיתאים לך חוזה או לפחות מתווך שידאג לטפל בדירה בהעדרותך. מי יתקן את התקלות שיתעוררו בדירה? לעניין הטפסים - אינני ממליץ על טפסים כאלה או אחרים דרך הפורום. בהצלחה,
תודה על מענך עורך הדין שגיא . ניסיתי לקצר על מנת לא להאריך את המכתב שלי , אבל אם אתה כבר שואל - דאגתי למשהו שיטפל בדירה בתקופת העדרי ... ובעתם בכל תקופת שהותי בדירה לא היה תקלות (נקווה שימשך ככה) את פנייתי הבאתי לפורום מאחר שכבר פגשתי משהו שעשה זאת לבדו וסיפר לי על כך . טסתי לחו'ל וחזרתי ... אולם תמיד קירצץ לי בלב העניין הזה של השכרת הדירה בתקופה שאני לא בארץ . שאלתי רק משהו שכבר נעשה עצמאית , ולא התכוונתי בכלל "לאחוז במקל ב2 קצוותיו" .
שלום נאחל כמובן שלא יהיו תקלות. אבל תנסה למצוא פיתרון שלא יהיה לך יקר יותר לתפעול - אם חלילה יהיו בעיות. בהצלחה,
שאלות נפוצות:
נעמה אביגיל
אנונימי
מיכל שוורצמן