לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
אבי

בעיות מול משכיר

שלום, שכרתי דירה בקומת כניסה בבניין פרטי מפואר המחולק ל4 דירות נפרדות כחוק וכולם שייכים לאוא הבעלים. אני בקומת הכניסה ולמטה יש קומת עמודים שהיתה מפולשת שהכילה מחסנים, לפני חודש וחצי החלו עבודת נקיון למטה ושיפוצים והבעלים הפך אותה לדירה עם קירות זכוכית. בשביעי לאפריל הגיע מכתב מהעירייה שצריכת המים עלתה בדירתי ב555% מ9קוב ל59 קוב. המונה אימת את הטענות. פניתי למשכיר להבין את פשר הדבר הוא אמר כי ייתכן ויש נזילה והוא יבדוק, אח"כ נזכרתי ושאלתי אותו מאיפה הוא מקבל את המים והחשמל שלו, הוא ענה שממני וכשיגיע החשבון נסתדר, דרשתי שיתקין מד מים וחשמל נפרד והוא אמר שיעשה את זה. בראשון למאי פניתי אליו שוב והוא הבטיח שיעשה את זה השבוע, אבל התחיל להשמיע טענות שהוא לא השתמש במים במרץ והוא לא אחראי למה שקרה. מכתב מעורך דין מוכן אבל ברגע האחרון אמרתי לעו"ד שלי לא לשלוח כי מעולם לא תבעתי איש והעניין מאוד מטריד אותי. מה מומלץ לעשות? כעקרון אני איבדתי כל אימון באיש ורוצה להתנתק מהחוזה, האם יש לי עילה? הדירה שהוא הוסיף היא לא חוקית אבל הוא הבעלים של כל הבניין כך שהרכוש הוא לא משותף כיוון שבחוזה השכירות של כל דייר המחסן לא כלול.

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב במקרה שלך מכתב מעו"ד מומלץ - מקל על אימות התיעוד במקרה של מחלוקת ביניכם - או לפחות מכתב ממך למשכיר ישירות. במקרה שהנזילה אכן נובעת מהמחסן - ואפשר לאמת זאת ע"י בדיקה של אינסטלטור, הרי שיש לך עילת תביעה מול המשכיר. לכאורה, ומבלי לעיין בחוזה ביניכם, אין הדבר מקנה לך עילת יציאה מהחוזה, אולם הינך רשאי לדרוש את התשלום בחזרה מהמשכיר. בהצלחה, www.behore.co.il

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום חוזה שכירות - יחסי שוכר ומשכיר