לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
אלמוג

קיצור תקופת השכירות

שלום רב. אני השכרתי דירת 2 חדרים בהרצליה יחד עם זוגתי. בתיאום עם הבעל דירה, סוכם בעל פה ובSMS בינינו שנוכל לעזוב את הדירה עד ה1 למרץ ללא למצוא מחליף. פינינו את הדירה ב28 לפבואר יום שבת. אך לא סיימנו לשלם את חשבון החשמל, ולתקן את זכוכית דלת המקלחון שנשברה, וזאת מכוון שהמשכורת שלי נכנסת ב 10 לחודש ורק אז אוכל להוציא כסף. מה גם שלהזמין דלת מאותו סוג לוקח כשבוע ימים. בעל הדירה לא מוכן לגלות הבנה כלפי הענין ומאיים להפקיד את הצ'ק או לפנות להוצאה לפועל עם ענין הצ'קים. לפי טענתו הוא לא יכול להשכיר את הדירה בגלל הדלת מקלחון שנשברה, וארון שלטענתו "נשבר" אך מצבו נשאר כפי שקיבלנו אותו. מה עליי לעשות??? תודה רבה!

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב אפשר לפצות את בעל הבית על כמה ימי עיכוב עד לסידור כל הליקויים. או להיכנס למינוס ולסדר הליקויים בהקדם. כל פתרון אחר יהיה יקר יותר (כמו דיונים בבית משפט). בהצלחה,

אורלי

לא הבנת,אני לא מחפשת לתבוע... נימעס לי שכל פעם יש תקלה יותר חמורה,כמו למשל עכשיו אחרי שהם היו פה הרסו עוד יותר את הכיור ואני לא יכולה לפתוח ברז במבטח. האם אני יכולה לקחת את הצ'קים ובלי להתחייב למצוא מישהו לעזוב את הדירה? כי הבנתי שיש משהו כזה כשיש ליקויים בדירה והבעל הדירה לא הודיע עליהם קודם ובעקבותם נגרם נזק לרכוש השוכר יכול להפר חוזה. האם אני יכולה.לצאת מהחוזה בלי להתחייב בעקבות כל התקלות שכל שני וחמישי באים לתקן ולא עוזר כלום?

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב שיקים שניתנו זה כמו מזומן. כל ביטול שלהם מעמיד אותך בסכנת תביעה בהוצל"פ או בבית המשפט. רצוי להגיע להסכמה בין הצדדים. בהצלחה,

אורלי

אני מדה לך על. העזרה,אבל אתה.נותן חצאי תשובות למה שאני רושמת ובכלל לא ברור. אין חוק שמגן עליי ? שכרתי דירה שלא נאמרו לי שיש תקלות. קראתי שיש חוק שברגע שישנם.תקלות (איזה בדיוק בטוח אתה מכיר יותרצטוב ממני) אז אני רשאית לבקש את הצקים בחזרה בלי לפחד מטביעה מהצד השני. אני אשמח אם תענה ברור ורלוונטי למה שאני שואלת שוב תודה מראש.

אורלי

אני מדה לך על. העזרה,אבל אתה.נותן חצאי תשובות למה שאני רושמת ובכלל לא ברור. אין חוק שמגן עליי ? שכרתי דירה שלא נאמרו לי שיש תקלות. קראתי שיש חוק שברגע שישנם.תקלות (איזה בדיוק בטוח אתה מכיר יותרצטוב ממני) אז אני רשאית לבקש את הצקים בחזרה בלי לפחד מטביעה מהצד השני. אני אשמח אם תענה ברור ורלוונטי למה שאני שואלת שוב תודה מראש.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום חוזה שכירות - יחסי שוכר ומשכיר