מספר שאלות בבקשה
שלום , יש לי מספר שאלות בבקשה אני בעל דירה, ואני משכיר את הדירה לשוכרת, יש לי מספר שאלות : 1) מה זה אומר חוזה שרשום עליו " הסכם שכירות בלתי מוגנת " ? 2) בחוזה שחתמתי עם השוכרת , רשמנו בחוזה " עם אופציה לשנה נוספת במחיר הנ"ל " מה זה אומר ? במידה ואני ארצה לעלות לה מחיר בשנה הבאה אני לא יוכל ? אם אני ארצה לעלות לה מחיר בשנה הבאה אני צריך שלא יהיה כתוב בחוזה "אופציה לשנה נוספת במחיר הנ"ל " 3) שרשום בחוזה "אופציה לשנה נוספת " - אני רוצה להוסיף בשנה הבאה סעיף מסויים שקשור לתיקונים של הדירה לחוזה , האם זה אפשרי ? 4) לקחתי לשוכרת צ'ק ביטחון של 10000 שקל - אני אשתמש בו במידה והיא לא תשלם לי שכירות , השאלה שלי האם מקובל לקחת צ'ק ביטחון נוסף לגבי ובמידה היא תעשה נזק בדירה ? 5) החוזה של הדירה מסתיים ב- 1.1.2016, נניח והיא לא רוצה להמשיך לעוד שנה לשכור את הדירה והיא לא משלמת לי והיא לא מעוניינת לעזוב את הדירה ? מה אני צריך לעשות ? תודה רמי
שלום רב 1. הכוונה לחוזה שכירות שלא חל עליו חוק הגנת הדייר. 2. שנה נוספת במחיר של השנה הראשונה. האופציה היא של השוכר, אלא אם קבעתם אחרת. 3. רק אם רשמת זאת בחוזה מראש ולא בדיעבד. 4. כן אפשר ורצוי לקחת כמה וכמה ביטחונות. 5. במצב כזה מומלץ לפעול בתביעת פינוי - כמה שיותר מהר. בהצלחה,
שאלות נפוצות:
נעמה אביגיל
אנונימי
מיכל שוורצמן