נזקי צנרת בדירה שאני משכירה
שלום בבעלותי דירה אשר כחודש לאחר השכרתה החלו להופיע התפררויות בקירות כתוצאה של רטיבות, פניתי לחברת הביטוח והם שלחו מטעמם אינסטלטור אשר טען שזה קשור לאיטום של האמבטיה, וביצע איטום. הרטיבות בקירות התפשטה ואף החריפה, האינסטלטור מטעם חברת הביטוח הגיע עוד מספר פעמים למצוא את הנזילה ורק כ-3 חודשים מהפעם הראשונה מצא את התקלה. מה שקרה היה שהסיפון של האמבטיה יצא לגמרי ממקומו וכל האמבטיות שהיו עושים היו זורמו ישירות אל מתחת לפני הבית. הוא סגר זאת והמליץ להמתין כחודשיים עד להתייבשות, כל זה הדיירים שלי חיים בדירה עם קירות מתפוררים ובצורה שאני לעולם לא הייתי מסעימה לחיות על כן החלטנו אני ובעלי להוריד ב-600 שח את השכירות. כעת משהקירות לא מתייבשים הציעו להביא חברת ייבוש, שאני לא מבינה מדוע לא הביאו כבר ממזמן, החברת ייבוש הגיעה והכניסה לבית ציוד של מכשירים מאוד גדולים בכמה מחלקי הבית וצינורות ברחבי הבית, הדיירים מגלים סבלנות אך כעת לא מוכנים לשלם שכירות עד לסיום העניין, האם מבחינה חוקית זה נכון? האם הם יכולים לתבוע אותי?
שלום רב בכפוף לזכות הקיזוז בחוזה ביניכם ולהסכמות בין הצדדים, אין קשר בין הדברים והדיירים צריכים להמשיך לשלם דמי שכירות במועד. זכות תביעה קיימת לכל אחד אך מומלץ לסגור הדברים ביניכם מחוץ לכותלי בית המשפט. בברכת חג שמח,
שאלות נפוצות:
נעמה אביגיל
אנונימי
מיכל שוורצמן