אחריות בעל דירה
שלום, ברשותי דירת מגורים שבנו לה תוספת חדר. בקומה מעל ישנה דירה שלא בנתה תוספת. דירה זו הייתה מושכרת והדיירים שגרו בה הוציאו דרך חלון ביתם כל מיני סוגי ריהוט וזבל כגון ספות, תנור, מוטות וקרשים והניחו על גג התוספת שבניתי. בחורף האחרון החלו לחדור מים מגג התוספת, כשרציתי לברר את הסיבה עליתי לגג ואז הבחנתי בכל הדברים שזרוקים על הגג. הזמנתי בעל מקצוע שהבהיר לי שבגלל כל החפצים שהדיירים בדירה מעל הניחו על הגג שלי, נהרס הזיפות שהיה קיים ולכן חודרים המים. פניתי לבעל הדירה וביקשתי ממנו בשלב הראשון לפנות את החפצים. הוא טוען שאלו חפצים של דיירים שכבר עזבו ואין לו כוונה לפנות אותם ושזו בעיה שלי, הוא לא אחראי לחפצים שהדיירים שלו הניחו על הגג ושהוא לא אחראי לנזקים שנגרמו. האם כבעל הדירה האחריות לנזקים היא שלו? והאם אפשר לחייב אותו באופן כלשהוא לפנות את החפצים מגג התוספת שלי?
שלום רב אם מדובר בגג משותף לכל הבניין - הרי שהאחריות על פינוי החפצים והתיקון מתחלקת בין כל הדיירים. בהצלחה,
תודה על התגובה. מדובר בגג של תוספת לדירה שאני בניתי באופן פרטי מכספי, לא מדובר על גג הבניין. אני הוספתי חדר לדירה שלי, הקומה מעליי לא הוסיפו וכך נוצר גג בתחת לדירתם. הדיירים הוציאו את הזבל דרך חלון הדירה ישר לגג שלי. על מי האחריות במקרה שכזה?
שאלות נפוצות:
נעמה אביגיל
אנונימי
מיכל שוורצמן