לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
יוסי

פינוי מוקדם של דירה ללא חוזה

שלום אני גר בדירה שכורה שלוש שנים ו-8 חודשים. לפני תום החוזה בסיום השנה השלישית התקשרתי לבעל הדירה להודיע לו שצריך לחדש חוזה והוא אמר שהוא יגיע בהזדמנות (מתגורר במרכז והדירה בדרום). לאחר תקופה של כחדשיים לתוך השנה הרביעית בה לא הגיע (ולכן גם לא לקח שיקים לשנה הרביעית), הוא ביקש ממני בהודעת טקסט להעביר את הכסף בהעברה בנקאית לחשבונו. הסכמתי אבל ביקשתי גם שנחתום חוזה, ואפילו קבעתי להיפגש איתו ביום בו הייתי במרכז. כשהתקשרתי באותו יום התברר לי שהוא בחו"ל, ולכן לא חתמנו על חוזה חדש עד היום, ומאז מדי תחילת חודש אני מעביר לו כסף בהעברה בנקאית. כעת אני מעוניין לעזוב את הדירה (3 חודשים לפני תום החוזה במידה והיה נחתם). הודעתי לבעל הדירה על כך חודש לפני העזיבה, ואני עושה כמיטב יכולתי למצוא שוכר חלופי (פרסמתי את הדירה ואני מראה אותה לשוכרים פוטנציאליים). אציין כי בחוזה המקורי מצויין כי אסור לי לעזוב מוקדם ללא הסכמת המשכיר. כמו כן, שיק הבטחון מהחוזה המקורי נמצא אצל בעל הדירה. האם במידה ולא ימצא שוכר חלופי הוא יוכל לחייב אותי לשלם על שלושת החודשים הללו? (לטעון חוזה בעל פה או משהו כזה?) תודה.

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב תלוי גם בנוסח החוזה המקורי. האם ניתן לשינוי בע"פ או מחייב רק בכתב? האם סיכמת איתו בע"פ שאתה נשאר עוד שנה מלאה? בכל מקרה הייתי ממליץ להעלאות על הכתב את הסיכומים - כמו לדוג' בהתכתבות במייל, ע"מ שיהיה תיעוד. בהצלחה,

יוסי

שלום החוזה הוא חוזה סטנדרטי שקונים בסטימצקי. יש בו חלק של אופציה בו אני צריך להודיע בכתב על מימוש או אי מימוש האופציה חודשיים מראש, אך החלק הושאר ריק (יש חלק של מספר התקופות בנות 12 חודשים ומספר זה הושאר ריק). הסיכום בעל פה היה רק שניפגש לחדש חוזה (מפגש אליו הוא לא הגיע), ללא כל סיכום על משך החוזה או תנאי השכירות. תודה

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב אם סיכמתם בע"פ זה גם תופס. אם הסיכום היה מותנה בכך שהחוזה ייחתם - אזי יש לך אפשרות לצאת קודם לכן - רק תצטרך להראות הוכחות במידה ותגיעו להליכים משפטיים. לכן מומלץ לסיים בהסכמה גם אם אתה צודק ע"מ להימנע מהליכים משפטיים. בהצלחה,

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום חוזה שכירות - יחסי שוכר ומשכיר