חוזה שכירות
אשמח לעזרה ולתשובה חד משמעית לגבי המצב שלי - הוא מסובך. אני משכירה דירה מאוגוסט 2014, הבעיה הראשונה:באוקטובר 2014 תקף אותי השכן פיזית ביצאתי מהדירה,פניתי למשטרה והמצב נרגע לכמה חודשים-במרס השנה תפס אותי במדרגות ואיים לרצוח אותי באמצעות משפחת פשע מקומית,פניתי למשטרה אך כאן לא נימצא פתרון חוץ מ"נדבר איתו" רוב השכנים באיזור מתלוננים עליו שנים ועל ההתנכלויות שלו ללא הועיל. פניתי בבקשה לבעל הדירה שלי שהיה מודע למקרה הראשון וביקשתי לעזוב את הדירה מחשש לחיי (הדירה היא דרך תווך) בעל הדירה מבחינתו אמר שעליי למצוא דייר,כשמצאתי דייר בעל הדירה שלל אותו לאחר מס' שאלות טלפונית בטענה כי "לא מתאים כלכלית" , בעל הדירה שלי מודע לכך כי מהתאריך שהודעתי לו אינני מתגוררת בדירה מחשש לחיי,אך משלמת ארנונה מים וחשמל במידת הצורך. הבעיה השניה שלי: לפי חוזה השכירות שחתמנן כתוב בסעיף 6: השוכר ישלם את דמי השכירות ב-12 תשלומים חודשיים שווים ורצופים לא יאוחר מה-2 לכל חודש.תשלום דמי השכירות יבוצע בשיקים אישיים של השוכר.לשם הקלת הגביה ימסור השוכר במעמד מסירת הדירה 11 המחאות לתאריכים העוקבים הנ"ל. בעל הדירה שלי מנובמבר מפקיד את השיקים מתי שנוח לו ולא בכל 2 לחודש.חודש הוא כן מפקיד חודש לא (שוב,גם שמפקיד הוא אינו מפקיד ב2 אלא אחרי) ולאחר מכן יוצר מצב שהוא מפקיד לי שני שיקים במכה בחשבון. ב4.1 הפקיד שיק ע"ס 1750 ב1.2 הפקיד שני שיקים שכל אחד מהם 1750 (שיק שלא הפקיד ב2.21) האם דבר זה תקין? הדבר יוצר לי מגרעה כספית בחשבון! והתראתי לו על כך מספר רב של פעמים ללא הועיל. אודה על התשובה.
שלום רב אם אין לך ס' יציאה בחוזה כדאי למצוא דייר אחר במקומך -ולהעלאות הסכמה זאת בכתב כמו במייל לדוג'. לעניין השיקים - ניתן לתת לו תזכורת במועד הרלוונטי ע"מ שלא יקרה מצב כזה שוב. בהצלחה
היי שגיא, התראתי לו על כך מספר רב של פעמים אך לא עזר. היו שני דיירים שמעוניינים בדירה אך הוא סירב להם כי הם לא הסכימו לשלם יותר בשכ"ד,הבהרתי בפניו כי הוא מחויב לקבל את החוזה שלי כפי שהוא באוגוסט והוא מסרב. מה עליי לעשות?
שלום רב אפשרות נוספת שאת תשלמי את ההפרש שהוא מבקש וייכנס דייר חדש במקום לשלם את כל השכירות. בהצלחה,
שאלות נפוצות:
נעמה אביגיל
אנונימי
מיכל שוורצמן