לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
אלון בנימין

דירה מחולקת - בידוד אקוסטי

שלום, האם בעל דירה מחוייב לדאוג לבידוד אקוסטי בקירות הגבס אשר מחלקים את הדירה? תודה, אלון

אלון בנימין

רק אוסיף שלהבנתי בעל הדירה לא קיבל את האישורים הנדרשים לחלוקת הדירה מן העירייה, ולפיכך אני מניח שהחלוקה אינה עומדת בתקנים הנדרשים.

ד

לשכור את הדירה ולבוא לאחר מכן בטענות מה שהוא עשה זה עניין שלו. אתה צריך לבדוק היטב את הדירה לפני שאתה שוכר אותה ולהחליט אם אתה רוצה לגור שם או לא

אלון בנימין

אני מסכים איתך בנוגע לאחריות לבדוק את הדירה לפני הכניסה. אבל תמיד יש דברים שמגלים רק לאחר מכן. לא עלה בדעתי אפילו לשאול בנוגע לבידוד הרעש באותו מעמד. זה נראה לי כל-כך טריוויאלי לספק תנאי מגורים נורמאליים לדיירים וזה כולל פרטיות מינימאלית. אני לא מסכים איתך שבעל הדירה יכול לעשות מה שהוא רוצה. יש כללים, והם חלים עליו גם כן. אני פשוט לא יודע האם בידוד מינימאלי מרעש הוא אחד מאותם דברים שבעל הדירה חייב לבצע (בין אם הוא רוצה או לא).

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב אכן בעל הדירה רשאי לעשות בדירה כרצונו (תחת מגבלות החוק). השוכר מחליט אם הדבר מתאים לו או לא. אם מדובר בחוסר פרטיות בצורה שלא מאפשרת הנאה מהמושכר ניתן לבקש להתקין בידוד או לסיים החוזה טרם זמנו - שוב רק במקרה שמדובר במשהו מהותי. היום קירות גבס הינן דבר נפוץ. בהצלחה,

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום חוזה שכירות - יחסי שוכר ומשכיר