לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
יעלי כהן

סעיף בעייתי בחוזה שכירות

אני גרה בדירה ברמת גן כבר כמעט שנתיים. בחוזה שהוחתמתי עליו יש סעיף שבו "עלי להראות את הדירה לבעל הדירה ולכל אחד מבאי כוחו, בתאום מראש, כדי לבדוק את תקינותה של הדירה ו/או להראות אותה ללקוחות פוטנציאליים המעוניינים לקנותה". יש לציין כי לאורך כל התקופה של שכירותי הלכתי לקראת בעל הדירה ללא בעיה והראיתי תמיד לכל לקוח שרצה ואפילו מיידית ללא בעיות וזאת מבלי שידעתי על קיומו של הסעיף הזה אפילו. בזמן האחרון, בעוד אני נמצאת בתקופה כלכלית ובריאותית לא תקינה, התחיל בעל הדירה להטריד אותי ואף עירב גורם שלישי - מתווך - אשר מעוניין לגזור קופון על מכירת הדירה ובימים האחרונים מכיוון שסרבתי להראות את הדירה בשבוע הקרוב עקב עומס (מהסיבות שציינתי) והסכמתי להיות בדירה ולקבל את הלקוח הפוטנציאלי לאחר שבוע-שבוע וחצי איים עלי המתווך (מה לי ולו? האם רשאי גורם שלישי להטריד אותי בסמסים וטלפונים בשעות הבוקר המוקדמות ובלילה?) שכל נזק שייגרם לבעל הדירה בעקבות סרובי להראות את הדירה - אני אשא בו! אני מרגישה מאויימת ומוטרדת וכבר חשבתי לפנות למשטרה והלז איים "שהוא לא יחכה אך עוד יום להסכמתי וייכנס מכוח חוק!" ושאני פועלת ב"חוסר תום לב". מה עלי לעשות????

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב לצד ג' אין זכות לאיים עלייך כמובן. מומלץ לדבר עם בעל הדירה ולהסביר לו הנושא. שהוא יילחץ את המתווך בעניין ותאמרי לו כי שקלת לפנות למשטרה - ע"מ שיהיה מעורב בנושא. בהצלחה,

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום חוזה שכירות - יחסי שוכר ומשכיר