דחוף בנול!קריאה לעזרה!!! חוב בין השוכר למשכיר
שלום שגיא, השכרתי יחד עם הבן זוג דירה, בעט סגירת החוזה היתי עובדת והתפטרתי עקב מצב בריאותי ואי יכולת לעבוד,באותה התקופה בן זוגי גם איבד עבודה. זמן השכירות שלנו הוא החל מחודש פברואר 2015 עד היום סכום השכירות 2400 +פיקדון של 2400 בתשלומים (800X3). עקב כך שלי ולבן זוגי לא היתה הכנסה נוצר בינינו לבין המשכיר (בעל הדירה) חוב בסך של 14,400 (לא כולל הוצאות חשבונות חשמל ומים) מתחילת ההסכם חודש פברואר ועד חודש יוני כולל. בניסיוני לפתור את החוב והצעתי לפרוס את החוב לתשלומים נענתי בשלילה מוחלטת בחודש מרץ שילמנו 2000 ש"ח לאחר ביקורו של בעל הדירה יחד עם "עד" אשר לא קיים בחוזה שכירות (אך לאחר בירור התברר כי הוא השותף של בעל הדירה בדירה הזו או לדבריהם) ובאייום שיוציא אותנו מהדירה, ובחודש אפריל שילמנו במזומן 3000 ש"ח ועקב תחילת הצטברות של החוב בעל הדירה לא היה מרוצה לקבל את הסכום ודרש לשלם את כל החוב במזומן ושלא מספק אותו לקבל חלק מהחוב ולאחר הסבר כי זה כל הכסף שביכולתי לתת לו ולאחר מסירת הכסף לא נשאר לנו כסף אפילו לאוכל ושוב איים שיוציא אותנו מהדירה בסופו של דבר קיבל את הסכום הנ"ל ,בחודש מאי התקבלתי לעבודה שחורה ולא קיבלתי תשלום שכר העבודה ושוב נעלצתי להסביר לבעל הדירה ול"עד" את האמת אך הם תירצו שלא מוכנים לשמוע סיפורים לדעתם ושוב החלו לאיים כי אם לא אשלם להם את כל החוב הם מוציאים אותנו מהדירה.מצאתי עבודה מסודרת בתחילת חודש מאי.בסוף חודש מאי ה"עד" של בעל הדירה יחד עם בעל הדירה ללא הודעה מראש הגיעו שוב לדירה יחד עם המפטח שקיים לבעל הדירה ובשהייתו של הבן זוג אשר הרגיש ברע דרש ממני תשלום של 3,000ש"ח מובטחים להכנסה ל10 ביוני ביום המשכורת וקיבלתי משכורת מסודרת והיום לדרישותיהם העברתי 3000 ש"ח והם שוב לא היו מרוצים מהסכום אשר העברתי להם ובניסיון נוסף לפתור את בעיית החוב ביקשתי שוב לפרוס לתשלומים של כל חודש 3,000 עד גמר החוב ושוב נענתי בגסות מצידו של ה"עד" של בעל הדירה ולאחר מכך שהיו שוב לא מרוצים מהסכום שהעברתי העברתי תוספת של 1000 ש"ח לטובת בעל הדירה בסך 4000 ש"ח .ושוב הסברתי כי זה כל הכסף שביכולתי להעביר לבעל הדירה ואין לי כסף נוסף אפילו לאוכל כי גם אנחנו מרוב הלחץ ומודעות שאנחנו בחוב מרגישים ברע. ולאחר מכן מתוך ה"טוב לב" בעל הדירה הסכים לפרוס לתשלומים את החוב ולשלם בכל עשירי לחודש 4,500 ש"ח עד גמר החוב שנוצר בינינו.ועקב כך שבעל הדירה וה"עד" של בעל הדירה לחצו עלי נעלצתי להסכים להתחייבות לשלם סכום הנ"ל לבעל הדירה.נשאר בינינו חוב לאחר התשלומים 6,200 ש"ח . מרוב הלחץ מצידם אין לנו אפשרות אפילו לבדוק את הזכויות שלנו בעניין זה.האם מותר לו להתנהל בצורה כזו? מחודש מרץ כל חודש בחודשו מעבירה להם את כל הכסף במזומן ובחודש יוני העברה בנקאית עבור החוב והשכירות ואשר לכל הצעתי בנוגע לפתור את הבעיה של החוב נעניתי בשלילה והגעתם של בעל הדירה והעד שלו גורמים להרגיש ברע? מה הזכויות שלנו
שלום רב מצד אחד אכן אסור ל"עד" לאיים עליכם או אפילו לבעל הדירה בעצמו. מצד שני - אם צברתם חוב אתם צריכים לשלמו - ונראה לי כי בעל הדירה התאזר בסובלנות איתכם ולא פנה לתביעת פינוי אשר יכלה להשית עליכם הוצאות נוספות. בהצלחה,
קודם כל תודה על התגובה. העניין הוא שאנחנו אכן משלמים לו את החובות ומביאים לו את כל הכסף שיש לנו.אך הם עדיין לא מרוצים מכל הכסף שהם מקבלים וגם אם אנחנו קובעים בינינו סכום מסויים לתשלום הם כל פעם מחדש לא מרוצים מאותו סכום שנקבע לפני כן.בסוף חודש מאי סגרנו סכום להעברה מסויים והעברתי את הסכום, לאחר מכן שקיבלו את האישור והכל הם עדיין לא היו מרוצים ממה שקיבלו ועקב לחץ העברתי להם 100% מהמשכורת. בעט בקשתי להעביר פירוט החוב בכדי שיוכל לבדוק אותו (והיה לי אך נימחקו לי התמונות מהעבר ולא מעודכן) לא קיבלתי.
שאלות נפוצות:
נעמה אביגיל
אנונימי
מיכל שוורצמן