לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
אלכס

סיום חוזה שכירות לפני התאריך הנקוב

שלום, השכרתי יחידת דיור בתוך בית פרטי החוזה נחתם לשנה עד לתאריך 1/10/2015, החלטתי לפנות את הבית שלושה חודשים לפני סוף החוזה שיתפתי את בעל הבית בנושא ובחוזה מופיע סעיף שעליי למצוא דייר מחליף שייכנס במקומי. מצאתי דייר שחתם חוזה עם בעל הבית מתאריך 1/7/15, הדייר החדש ביקש לפנות את הבית בסופש אחד לפני זאת אומרת בתאריך 27/6/15 הוא היה אמור להיכנס ליחידה, פינינו את הבית בתאריך ב 24/6/15 כפי שביקש המחליף. כיום נודע לי שהדייר החדש ביקש לבטל את החוזה והחליט לא להיכנס ליחידה, לאחר השיחה עם בעל הבית נאמר לי שעליי להמשיך לשלם עבור היחידה עד שנמצא דייר חדש. מספר שאלות לגבי הנושא: 1. האם זה חוקי להכריח אותי לשלם עבור היחידה גם כאשר איני מתגורר בה ובנוסף נחתם חוזה חדש עם הדייר החדש אשר החליט לבלט את החוזה ברגע האחרון? 2. בעל הבית אמר שהוא התייעץ עם עורך דין ולדייר החדש יש זכות לבטל חוזה כל עוד לא עבר להתגורר ביחידה, האם זה באמת נכון? 3. אני מתכוון לבטל את הצ'קים אשר ניתנו לבעל הבית, האם זו עילה לתביעה? אשמח לתשובה מהירה מכיוון שהצ'ק הקרוב יופקד בתאריך ה 2/7/15. תודה מראש.

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב הכל בכפוף לאמור בחוזה ביניכם: 1. לא. כאשר נכנס דייר חדש אתה יוצא מהתמונה. 2. לא נכון. 3. בעל הדירה יכול לנסות ותה צריך לבחור אם להיות בצד המתגונן או לשלם ולתבוע. במדינתינו עדיף להיות חייב בד"כ. בהצלחה רבה,

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום חוזה שכירות - יחסי שוכר ומשכיר