פסק דין הצהרתי לביטול ערבות
שלום רב ברצוני לשאול, לפני כשנתיים היינו חתומים בחוזה שכירות במבנה מסוים. כחלק מהחוזה חתמנו על ערבות בגובה של 60,000 ש"ח . כאמור חלפו שנתיים, הבעלים של הנכס מסרבים לבטל את הערבות ואף מסרבים לומר בגין מה הם מחזיקים בה. הייתי רוצה להגיש בקשה לפסק דין הצהרתי לביטולה של הערבות , מה דעתך?
שלום רב חסרים פרטים לדעת אם הסתיימה תקופת השכירות וכו'. בשלב ראשון הייתי מוציא מכתב רשמי על סיום תוקפה של הערבות, בייחוד אם הסתיימה השכירות - או עומדת להסתיים בקרוב - אז בקורולציה לסיום תקופת השכירות, ולהודיע בכתב גם בדואר רשום על כך שאינכם ערבים עוד עם העתק לכל המעורבים וכו'. גם אם תלך לביהמ"ש בשלב מאוחר יותר הדבר יהווה אסמכתא על כך שאתה ראית את תוקפה של הערבות מסתיים. בהצלחה, www.behore.co.il
תודה על תשובתך. אכן השכירות הסתיימה לפני שנתיים. וכן שלחנו שני מכתבים בדואר רשום. אננו מקבלים שום תגובה. ובנתיים הבנק מחייב אותנו לחדש את הערבות בכל תקופה. מה דעתך?
היי מדוע הבנק מחייב אותכם לחדש את הערבות אם אתם כבר לא קשורים לנכס? אם אכן התראתם על כך, במכתבים ובטלפון ו/או באמצעות השוכר, שהנכם מעוניינים לקבל את הערבות ואם לא תפנו לערכאות, ואין לכם כל אפשרות לא לחדש את הערבות מול הבנק,אכן לא נותרה ברירה אלא לפנות לערכאות המשפטיות. אין סיבה לערוב לאחר רק בשל התנהגות המשכיר. בהצלחה, www.behore.co.il
לאיזה בית משפט מגישים בקשה לפסק דין הצהרתי?
שלום רב בעיקרון התביעה מוגשת לבית המשפט השלום לפי העיר שבה נמצאת הדירה שבגינה ניתנה הערבות. לכמה זמן ניתנה הערבות הבנקאית? אמורה להיות לה תקופת זמן מוגבלת. בהצלחה,
היי ,תודה רבנ על הייעוץ המצוין. האם ידוע לך היכן אני מוצאת טופס בקשה מתן פסק דין הצהרתי? מצאתי רק למטלטלין.
שאלות נפוצות:
נעמה אביגיל
אנונימי
מיכל שוורצמן