הפרת חוזה עובש בדירה
שלום שגיא , אני ובן זוגי מתגוררים בדירה שכורה מזה שמונה חודשים לאחרונה יש ריח חריף של עובש וסימני עובש בקירות בחדר שינה ובתקרת המקלחת . עידכנו את בעל הבית והוא הגיע לדירה עם בעל מקצוע שאמר שאין רטיבות והעובד קיים בגלל שאין חלון במקלחת ואת חדר השינה צריך לדאוג לאוורר כל הזמן . אני סובלת מאלרגיות כל הזמן ומאז שהתגלה העובש זה החמיר , העובש הגיע לכל מקום לבגדים, למזרון בחדר שינה ולרהיטים . פניתי לבעל הבית וביקשתי ממנו לעזוב את הדירה היות ובנתיים אני לא יכולה לישון בה כיוון שאני סובלת מפריחות גירודים וקשיי נשימה . בעל הבית אמר שישתדל לתקן את הבעיה בהקדם אך יכול להיות שמדובר בתקלה רצינית שיכולה לקחת המון זמן אך הוא לא מוכן שנעזוב את הדירה אם אנחנו לא מוצאים לו שוכרים שיחליפו אותנו בחוזה . מה אני יכולה לעשות במקרה כזה ?
שלום רב אם אין לך אישור רפואי המעיד על בעיותיך, את צריכה למצוא שוכרים אחרים במקומך. אלא אם דאגת לאפשרות עזיבה מוקדמת בחוזה. בהצלחה,
היי שגיא , היו בדירה מעל 20 שוכרים פוטנציאליים שראו את הדירה ואל אף שהיא יפה ובמיקום מעולה אנשים לא רומים את הדירה בגלל העובש והריח החריף שלא ניצן לפספס אותו . יש עובש בארונות מטבח ופטריות על הקירות . הדירה לא ראויה למגורים ויותר מזה אני חוששת שאפילו מסוכן לנשום שם אוויר. צריך כל הזמן שהכל יהיה פתוח אבל אין רשתות בדירה ושביקשנו מבעל הבית בעבר לשים רשתות הוא סירב. כרגע הוא כבר מעל שבועיים אומר לי שהוא בודק את עניין העובש ובודק איך לטפל בזה בנתיים כפי שציינתי קודם אני אני לא ישנה בדירה . לאחרונה הוא גם לא עונה לי לטלפון כלל אני מנסה לברר איפה עומד נושא הטיפול בבעיה אך אין לי עם מי לדבר.
שאלות נפוצות:
נעמה אביגיל
אנונימי
מיכל שוורצמן