לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
רוני

סעיף סיום התקשרות חד צדדי -יאוש

שלום רב, אודה לעזרתכם, לפני שנה שכרנו דירה בעלות של 6000 שח לשנה עם שנה כתקופת אופציה, במעמד שכירת הדירה הבהרנו לבעלי הדירה כי אנחנו מעוניינים להשכיר הדירה לתקופה של 4-5 שנים מינימום. לאחר 10 חודשים לא הודענו למשכיר כי ברצוננו לממש תקופת האופציה וכמו כן המשכיר לא יצר עמנו קשר מספר חודשים, לאחר עשרה חודשים יצר המשכיר קשר וביקש לוודא כי אנחנו עוזבים הדירה לאחר שנה "כמו שרצינו" לאחר הסבר ו"תזכורת למשכיר" כי יש לנו תקופת אופציה ולא רק זאת אלא שאנחנו מראש ביקשנו להשכיר הנכס למספר שנים הוא שמח "להיזכר" שאנחנו רוצים להישאר בדירה אם הסביר כי ברצנו להעלות ב 500! ש"ח את השכ"ד, מיד לאחר מכן פניתי למשכיר במייל ואישרתי כי ברצוננו לממש תקופת האופציה,לאחר דין ודברים ולאחר כי בדק המשכיר שוב וראה כי הוא עיגן את שכ"ד לתקופת האופציה בצמוד למדד (לצורך העניין ללא שינוי) הסכים כי נממש את החוזה בעוד שנה בהתאם לסעיף האופציה הקיים ואכן הועברו תשלומים לשנה נוספת אך בנשימה אחת הוסיף כי בעקבות המצב שנוצר שהוא לא מעלה את השכ"ד הוא מבקש להתחיל להראות הדירה לקונים פוטנציאלים וכמו כן למכור את הדירה ועל פי החוזה מרגע מעמד המכירה עלי לפנות הדירה תוך 90 יום. לאחר כחודשיים שבהן הסכמתי להפוך את ביתי ל"בית פתוח" פעמיים בשבוע למתווכים ולקונים ולאחר שלא נחל הצלחה במכירה הודיע לי המשכיר השבוע בעל פה ובכתב בהתאם לחוזה כי הוא בוחר לממש סעיף שהוא הכניס בחוזה שבו הוא יכול לסיים ההתקשרות בנינו בצורה חד צדדית ללא סיבה וכי בהתאם לסעיף זה יש לי 90 יום מאותו הרגע לפנות הנכס, כרגע זה נראה במטרה להשכיר את הדירה מחדש בשכ"ד גבוה יותר לאחר שאעזוב. השאלות שאשמח לקבל עליהן תשובות הן: 1. האם סעיף ביטול החוזה בצורה חד צדדית לא שום סיבה או הפרה של החוזה הוא חוקי בכלל? (מעולם לא הייתה בעיה) ועכשיו זה בדיוק הזמן בו אין דירות להשכרה והשוק יחסית יבש. 2. בהתכתבות מול המשכיר לפני חתימת החוזה הוא התחייב בכתב על תיקון ליקוי ברצפות הדירה אך התחמק במשך יותר משנה מלתקן הליקויים למרות הפצרות מצידי כמעט בכל חודש מחודשי השנה והבעיה התפשטה לכלל הדירה וגורמת אי נוחות לי ולבני ביתי -האם אני יכול לטעון לפיצוי בנושא זה? 3. לאחר הכניסה לדירה הסתבר כי הדירה מנותקת מגז (ללא שעון) עקב חוב ישן של שוכר שלא שולם, בעקבות זאת היינו שבוע וחצי משפחה - של זוג ותינוק ללא חיבור גז עד שהושלם תהליך התשלום על ידי המשכיר והדירה חוברה לגז - האם אני יכול לתבוע פיצוי מהמשכיר על עוגמת הנפש? 4. המשכיר הצהיר כי הוא משלם מס על הכנסה מהדירה, ברצוני לוודא זאת - האם אני יכול לדרוש קבלה או אישור תשלום מס מהמשכיר או לבדוק זאת בצורה כזו או אחרת? האם יש טיפים אחרים שתוכלו להעניק לי על מנת להתמודד עם הבעיה הקשה אליה נקלעתי? תודה רבה מראש , רוני ליבי

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב אם הסכמתם לסיום הקשר באופן חד צדדי ללא כל התניות - אז הדבר חוקי ומקובל. אולי כדאי לנסות לדבר עם בעל הדירה ולנסות לסגור על סכום מעט יותר גבוה - שימנע ממך מעבר ועוגמת נפש, במיוחד אם קשה להשיג דירות אחרות. בהצלחה,

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום חוזה שכירות - יחסי שוכר ומשכיר