מחוייבות בעלי הבית או השוכר
שלום רב, מנוע התריס החשמלי הפסיק לעבוד ובין בלי הבית לביני חילוקי דעות, מי צריך לשאת בעלות התיקון. יש לציין כי על דעת איש המקצוע הקלקול הינו בלאי צפוי לאחר מספר שנות שימוש. עוד יש לציין כי כבר מספר ימים התריס מוגף והבית חשןך. בעלי הבית נסמכים הסעיף כדלהלן בעוד שאני טוענת כי הקלקול המדובר הפעם הינו בעלי משימוש סביר ועליהם לשאת בעלות התיקון: "השוכרת מתחייבת לתקן של פגם/ נזק שנגרם על-ידה על חשבונה ולשביעות רצונם של המשכירים. מקרים כגון החלפת דוד מים במראה הצורך ו/או מקרעם הקשורים לצנרת, תשתיות דירה , אם יהיה צורך בכך, יהיו על חשבון המשכירים.לגבי קלקול שנגרם בדירה יהיה בעיקרון בתחום אחריות של השוכרת."... מה דעתכם? האם אני צודק, האם הקלקול מדבר על קלקול שנגרם במזיד?
הוא גם יכול לרשום בחוזה שבסיום התקופה את מתחייבת לקנות לו מתנה כמחווה על השימוש בדירה. הוא יכול לרשום מה שהוא רוצה בחוזה. אם תלכי איתו לבית המשפט השופט יזרוק אותו מהמדרגות. לי הרי היה אותו סיפור עם בעל בית שלא רצה לתקן לי את המזגן על חשבונו, וזה לאחר שחודש קודם לכן אני החלפתי ברז במטבח על חשבוני (כמו פראייר) מאחר שהוא לא רצה, והראה לי סעיפים בחוזה שאומר שכמעט כל הבלאי הסביר זה עליי. סעיפים הזויים שאני לא כ"כ שמתי לב אליהם במעמד החתימה, כי גם ככה קראתי ברפרוף את החוזה. אבל רצה הגורל והנה קרה המקרה של המזגן והחלטתי הפעם ללכת עד הסוף. הכנסתי לו גם את הברז, גם את המזגן, אובדן יום עבודה ופיצוי על סבל בחום לוהט בבית בלי מזגן. מיותר לומר שכמובן זכיתי במשפט. השופט אמר לו ששום חוזה לא מבטל צרכים אנושיים ואלמנטריים, וקצת התעצבן עליו על זה שהוא מבזבז את זמנו של בית המשפט. בקיצור, נכון שיש חוזה וצריך לכבד אותו, אבל בנאדם לא יכול לרשום מה שבא לו בחוזה ולחתום.
שלום רב אכן בד"כ תיקון של בלאי סביר באחריות המשכיר. קלקול מכוון או נזק - על אחריות השוכרת. בהצלחה,
שאלות נפוצות:
נעמה אביגיל
אנונימי
מיכל שוורצמן