לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
שלומית טגן

חוזה שכירות

שלום, בתאריך 24/7 אני ובני זוגי חתמנו על חוזה שכירות עם בעל דירה שמולו בן זוגי שכר כבר דירה בעבר. חתמנו על החוזה ונתנו צקים לשנה וצק ערבות של 10,000 שקל. בעל הדירה דרש שנחתום על סעיף שעל שנדאג לגינון ולהחזקת המבנה. הסכמנו על כך. לצערנו, בעל הדירה לא יכל להביא לנו העתק של החוזה באותו הרגע מאחר ולא היה לו מכונת צילום והבטיח למסור לנו העתק בתאריך 1/8, בתחילת המעבר לדירה. הגעתי לקחת את החוזה והופתעתי לגלות שבעל הדירה הוסיף עוד 2 סעיפים בכתב יד. הראשון- שקיבלנו הטבה על סך 3000 שקל לשימור ותיקון המבנה. הסעיף השני- כול מה שיותקן בדירה יהיה חלק בלתי נפרד מהדירה. באותו יום בעל הדירה היה מאושפז בבית החולים, ולכן דרשתי מאשתו לדאוג שהוא ישנה את החוזה מיד, ויבטל את הסעיפים המגוחכים. חשוב לציין שכבר העברנו את החפצים והתחלנו לעשות שיפוצים קטנים כדי שנוכל להרגיש בבית. בעל הדירה כבר חזר לביתו אך לא עונה לפלאפון. מה אפשר לעשות? האם החוזה והסעיפים עדין תקפים? אם אני אחליט לצאת מהדירה האם הוא יכול לתבוע אותי? אשמח לתשובות בהקדם, תודה שלומית

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב אפשר לפנות במכתב הסבר לרשום כי 2 הסעיפים שהוספו בכתב יד הם לא בהסכמה. אין צורך לצאת מהדירה ולהיכנס לסכסוך בין הצדדים בגין זה. בהצלחה,

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום חוזה שכירות - יחסי שוכר ומשכיר