לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
יניב

יציאה של דייר משנה לפני תום החוזה

שלום, הנני דייר משנה בדירת בת 2.5 חדרים. חתמתי מול השוכר הראשי חוזה שכירות משנה סטנדרטי שהוצאתי מהאינטרנט. הודעתי לשוכר הראשי על עזיבתי כחודש וחצי לפני תאריך העזיבה. יש לציין שמופקד אצל השוכר הראשי סכום פיקדון של חודש שכירות. בסעיף שבו ישנה התייחסות על יציאה מוקדמת של דייר המשנה נכתב: "שוכר המשנה יהיה רשאי להפסיק את השכירות על פי חוזה זה בהודעה מוקדמת מראש בת 30 ימים לשוכר הראשי, או לאלתר ובכפוף פיצוי מוסכם" המצב הוא שהשוכר הראשי דורש שאמצא לו מחליף, אחרת אאלץ לסיים לשלם את כל תשלומי השכירות עד מועד פקיעת החוזה. אני מנסה למצוא מחליף אך מרגיש שהוא מערים עליי קשיים במציאת מחליף כיוון שיש לו דרישות אחרות בהשוואה לדרישות שאני חי איתן כיום. השאלה שלי האם השוכר הראשי רשאי לדרוש ממני פיצוי בגובה תשלום של כל חודשי השכירות אשר לא אגור בדירה? יש לציין שאני משלם כל חודש במזומן ואת החודש האחרון אני משלם במלואו ועוזב את החדר שבועיים לפני סיום החודש. האם אני רשאי לדרוש את סכום הפיקדון שלי חזרה? השוכר הראשי חתם לי בהסכם שנכתב בכתב יד שיחזיר לי את הפיקדון בתום החוזה או ביציאתי המסודרת מהחוזה. תודה.

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב אין לי אפשרות לענות על כך ללא קריאת החוזה כולו דבר שלא מתאפשר בפורום הנוכחי. בהצלחה,

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום חוזה שכירות - יחסי שוכר ומשכיר