לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
מירב

דיירת שמסרבת לשלם ולפנות את הדירה

שלום רב, יש לנו דיירת בעייתית, החודש לא שילמה לנו את רוב השכירות (3200 מתוך 3800). היא אף פעם לא מביאה לנו צ'קים תמיד מזומן, בניגוד להסכם. ההסכם איתה הסתיים באפריל. ולא הסכמנו להאריך לשנה בגלל שאין לה ערבויות, ולא צ'קים ולא שום דבר, אין לנו שום ביטחונות. היא לא משלמת ארנונה, ובעירייה נאמר לנו שאנחנו חייבים חוזה שכירות כדי לא להיות מחויבים, אז הארכנו איתה את החוזה לחודשיים נוספים שיאפשרו לה למצוא דירה חלופית. לא נראה כי היא הולכת לעזוב את הדירה, היא לא עונה לאסמסים ולא לטלפונים, במקרה השגתי את הטלפון של חברה שלה, שהבטיחה לי שהיא תבוא איתה לדבר וליישר את העניינים אבל זה לא קורה, היא אמרה לי אחרי שצעקתי עליה שאני ארגע שאני לא יכולה לעשות כלום (נתנה לי להבין שהיא הולכת לחיות על חשבוננו ). בנוסף יש לה חוב של ועד בית 2500 ₪, שעכשיו חברת הניהול בבנין רוצים לתבוע אותנו על כך. אני יודעת שאתמול ניתקו לה את המים . ויש לה חובות בכל מקום. אני יודעת שהבת שלה עובדת משרה מלאה וגרה אצלה (היא פשוט לא רצתה שהיא תחתום לי ערבות כדי לא לסבך אותה) ואני יודעת שהיא למדה לרישיון, ורכשה רכב על שמה. (אגב, אני יודעת בוודאות ויש לי גם תמונות שהיא נוסעת בלי רישיון רכב כבר חודש וחצי) יש לי את כל האסמסים ביננו ואת כל הניסיונות הכושלים להיפגש איתה. היא מבחינתה שמה פס עלינו ואומרת שאין לה כסף. היא צריכה לצאת בסוף החודש. בעלי מתכוון ללכת אליה מחר, והגיש לה מכתב . ולהסביר לה את ההשלכות של התביעה. קראתי באיזהשהוא מקום שבעל הדירה יכול לקחת את הדין לידיו ב 30 יום מסיום החוזה ולפנות אותה עצמאית, אחרי זה כבר לא, מה זה אומר? והאם זה נכון? ומה הדבר הנכון לעשות? תודה רבה

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב אפשרות להפעיל כוח היא נגד פולש ב-30 הימים הראשונים - אבל בשום פנים ואופן לא נגד דיירת עם חוזה או ובטח שלא עם חוזה לשעבר. הדרך הטובה ביותר היא להגיש תביעת פינוי מייד בתום החודשיים של הארכה שניתנו. להפריד את תביעת הפינוי מהתביעה הכספית ע"מ להריץ אותה מהר ככל הניתן. במרבית המשקרים אפשר במסלול זה תוך חודשיים לערך להוציא את הדיירת מהדירה, ואם אכן יש לה רכוש על שמה, כגון הרכב, לממש את הביטחונות כנגדה בגובה סכום החוב. בהצלחה, www.behore.co.il

מירב

תודה רבה על התשובה, מוזר.. עו"ד אחד פירסם מאמר באינטרנט ובו פירט על עשיית דין עצמאי לדייר שלא משלם. http://www.takdin.co.il/Pages/article.aspx?artId=3755435 שאלה נוספת, אם הדיירת לא משלמת , ובתביעה כספית אני זוכה, אז איך אפשר לדרוש את התשלום, דרך הוצאה לפועל? הם יעכלו לה חפצים ימכרו אותם וכך נקבל את חלקנו? אם רשום לי בחוזה שאני יכולה להראות את הדירה לדיירים והיא מסרבת, אני יכולה להכנס עם מפתח שיש לי? תודה רבה

עו"ד שגיא בכור

שלום רב אינני ממליץ לנקוט הליכים עצמאיים כנגד דייר, אחרת את חשופה, למרבה האירוניה, לתלונה של הדייר כנגדך במשטרה, ונתקלתי בכך לא פעם, כמו גם תביעה נזיקית על הרכוש. בעיקרון מומלץ להפריד בין תביעת הפינוי שהיא מהירה יחסית, לבין תביעה כספית שיכולה לקחת זמן רב יחסית. לאחר מתן פס"ד בתביעה הכספית ומשלוח אתראה פותחים תיק בהוצאה לפועל ומנהלים אותו - רצוי באמצעות עו"ד. את לא רשאית לפתוח את הדירה לבדך, אלא לאחר שאת יודעת בוודאות שהיא עזבה. מומלץ לקבוע בחוזה מנגנון למי שמפר אותו - אפשר לתבוע פיצויי כספי נוסף. בהצלחה, www.behore.co.il

מירב

האם אני צריכה ליידע אותה במכתב , למרות שסוף החוזה הוא סוף מאי גם ככה? בחוזה הזה לא רשמנו שזו הארכה לחודשיים לצורך מציאת דירה , אלא זה חוזה בפני עצמו לחודשיים. תודה

שגיא בכור עו"ד ונוטריון

שלום רב רצוי ליידע אותה גם בכתב ולעמוד על פינוי הדירה במועד, שאם לא כן תפני לערכאות, מהלך שיגרום לשוכרת להוצאות נוספות בניהול ההליכים בבית המשפט. בהצלחה, www.behore.co.il

מירב

אני מודה לך מאוד על המענה המקצועי.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום חוזה שכירות - יחסי שוכר ומשכיר