לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
אביה כהן

רטיבות ועובש בדירה שכורה

שלום, אני גר בדירה שכורה ויש רטיבות שמגיעה מהדירה למעלה וכתוצאה מזה עובש. דיברתי עם בעלת הבית כבר לפני שלושה חודשים על הבעיה והיא אמרה שתדבר עם בעל הבית של הדירה מלמעלה אבל עד עכשיו שום דבר לא השתנה. מה האפשרויות שלי במקרה הזה? האם אני יכול להפר חוזה בגלל זה ולעזוב את הדירה? תודה רבה.

עו"ד תומר פרלמן

שלום, לא ניתן לקבוע חד משמעית מה הן האפשריות העומדות בפניך וזאת מבלי לעיין בהסכם השכירות עליו הנך חתום. יש לבדוק האם ההסכם מגדיר מהי "הפרה יסודית" המקנה לשוכר את הזכות לסיים את ההתקשרות עם המשכיר. יש לבדוק האם בהסכם קיימת התייחסות לחובת המשכיר לתקן כל ליקוי הנובע משימוש סביר, או כתוצאה מבלאי טבעי. במקרים מסוים בחוזי השכירות קיים סעיף הקובע, כי במידה והשוכר פנה אל המשכיר וביקש כי יבצע את התיקון והמשכיר לא עשה זאת תוך זמן סביר, אזי השוכר יכול לבצע את התיקון על חשבונו ולדרוש החזר מהמשכיר. כאשר לא קיימים בהסכם סעיפים כגון אלה, ניתן להיעזר בחוק השכירות והשאילה, הקובע בין היתר כי "משכיר חייב, תוך זמן סביר לאחר שקיבל דרישה לכך מאת השוכר, לתקן במושכר, או בנכס שברשותו המשמש את המושכר, כל דבר השולל או המגביל הגבלה של ממש את השימוש במושכר לפי ההסכם או לפי המקובל בנסיבות". תוכן הודעה זו אינו מהווה יעוץ משפטי ואין להסתמך עליו.

איציק

ואוו! קרה לי דבר דומה עם הבעלים - לא רק שהם לא מעוניינים לעזור - הם גם ניתקו לי את הטלפון בפרצוף ואמרו שאני אכבד את החוזה ככתבו וכלשונו. מנהל פורום יקר - האם אנחנו צריכים לספוג את זה?!

דני

מה עושים במצב הפוך כאני הבעלים של הדירה רוצה לתקן סימני רטיבות מתקרה והדייר אנו מוכן לאפשר לי להכניס בעל מקצוע גם אם אני נשאר להשגיח עליו בבית

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום חוזה שכירות - יחסי שוכר ומשכיר