ביטול חוזה שכירות לפני כניסה לדירה
שלום, לפני כשבועיים וחצי, ב23.3, חתמתי חוזה שכירות לדירה לתקופה של שנתיים, כאשר תאריך התחלת החוזה ב1.6. כעת גיליתי שבבניין הסמוך אלינו (אשר מחובר לבניין שלנו, אין מעבר ביניהם) התחיל עבודות תמ"א. יצרתי קשר עם החברת האחראית על הפרוייקט ואמרו שהתחילו לאחרונה והעבודות יימשכו שנה וחצי-שנתיים. אמנם העבודות אינן בבניין שלי, אך מדובר בבניין צמוד אשר חולק קיר עם חדר השינה המיועד שלי, ואין ספק שההשלכות רבות. בשום שלב לא חלקו איתי את המידע שבבניין ליד מתוכננת תמ"א (הייתה ידיעה בבניין, ועד הבית גם דיבר עם הקבלן), ואם הייתי יודע לא הייתי חותם על החוזה. האם יש לי עילה לביטול חוזה? יש עוד קרוב לחודשיים עד תחילת החוזה, שלדעתי זהו פרק זמן ארוך מספיק לבעלת הדירה למצוא מחליף. תודה מראש.
שלום, יש לבחון האם בחוזה קיים סעיף, המאפשר עזיבה ו/או ביטול חוזה, יתכן שהדבר מצריך מציאת דייר חלופי. לעניין המידע (אודות ביצוע הפרויקט) שלא חלקו איתך, נשאלת השאלה עד כמה חמור המטרד והאם אינו מאפשר ניהול אורח חיים סביר. כמו כן, הרי שהאחריות לבדוק את האזור בו הנך מתכנן לשכור דירה מוטלת גם על כתפיך, בתוך כך אני מניח, כי קיים שילוט המודיע על עבודות תמ"א והייתה לך היכולת להבחין בו טרם החתימה על ההסכם. בכל אופן אם החלטת שלא להתגורר בדירה ולא מצאת דייר חלופי, כדאי לפנות לבעל הדירה בכתב ולפרט בפניו את טענותיך, הדבר יוכל לשמש בהמשך במסגרת ההליך המתאים. תוכן הודעה זו אינו מהווה יעוץ משפטי ואין להסתמך עליו.
שאלות נפוצות:
נעמה אביגיל
אנונימי
מיכל שוורצמן