המשכיר מסרב להראות לי את החשבונות השוטפים
אני שוכר חדר בדירה מחולקת וגר עם המשכיר: מדובר בדירתו של המשכיר אשר בתוכה כלולים גם שני חדרים (כל חדר לשותף אחד) שמופרדים בוילון מחלק ביתו של המשכיר. שעון החשמל הוא יחיד לכל הבית כרגע רק אני והמשכיר בדירה ואין שותף נוסף. בחוזה השכירות מצוין כי דמי השכירות ישולמו במזומן, ע"ס 3000 שקלים. ישנו נספח לחוזה האומר כי החשבונות השוטפים: ארנונה, מים, חשמל, ועד בית ואינטרנט יחולו על המשכיר, אך לא רשום סכומם. משיחה בע"פ עם המשכיר במעמד חתימת החוזה הובהר כי דמי השכירות עצמם הם 2400 ש"ח והתשלומים הנם סכום קבוע על סך 600 ש"ח ביקשתי מבעל הדירה לראות את חשבון הארנונה ולדעת כמה משלמים לועד הבית. הוא בתגובה התעצבן ואמר בין השאר "אל תעלה לי את הסעיף" ושמעולם לא ביקשו ממנו לראות חשבונות ותמיד הסכימו לסכום של 600 ש"ח בלי לשאול שאלות. מנגד אמרתי שאני אכן אשלם את מלוא הסכום אך בכל זאת ארצה לראות את הודעת תשלום הארנונה לפחות, כיוון שאני משלם וזה לגיטימי וזכותי לדעת על מה אני משלם. הוא לא הסכים ואמר שהוא לא יראה לי וזכותו לא להראות לי. יש לציין שהשיחה מוקלטת. האם סירובו של בעל הדירה לא להראות לי חשבונות הוא חוקי?
שלום, בפנייתך הנך מציין, כי בחוזה השכירות נקבע כי התשלום בגין חודש שכירות יעמוד על סך 3,000 ש"ח וכי החשבונות לרבות ארנונה, מים וחשמל יחולו על המשכיר. משכך, הרי שהמשכיר אינו מחויב להציג לך את החשבונות, מדובר ב"פיקס פרייס". תוכן הודעה זו אינו מהווה יעוץ משפטי ואין להסתמך עליו.
שאלות נפוצות:
נעמה אביגיל
אנונימי
מיכל שוורצמן