החזרת פיקדון מזומן בתום תקופת השכירות
בתחילת החוזה בעלת הבית ביקשה פיקדון מזומן של 2000 ש"ח, לביטחון. החוזה מסתיים בקיץ ואני חוששת שבעלת הבית תמצא תירוצים לא להחזיר לי אותו. יותר נכון אני חוששת מהבן שלה. היא מבוגרת והייתה דיי בסדר איתי, אך היא העבירה את הטיפול בדירה לבנה (מעוגן בחוזה) והוא גורם לי לחשש זה, כיוון שהוא לא הסכים להחזיר לי כסף על תיקון בדירה, שביצעתי אחרי שדיברתי עם אימו. באותו זמן היא החליטה שקשה לה מדי והיא מעבירה את הטיפול לידיו. מה אני יכולה לעשות? לצלם את הדירה כיום? לבקש שהוא יחתום לי שהדירה כעת במצב תקין? תודה, יעל
שלום יעל, לעניין הצילום ומצבה התקין של הדירה, את אכן יכולה להחתים את בעלת הדירה ולא את בנה (בהנחה שההסכם הוא מול האם) על כך כי אינה רואה כל פגם בדירה וכי אין לה ולא תהיינה לה כל טענה באשר למצב הדירה ביום מסירתה. לעניין השבת הפיקדון, צריך לבחון את הסכם השכירות והתייחסותו להשבת הפיקדון. לעניין השיפוץ שביצעת בדירה, אם בעלת הדירה נתנה לך את הסכמתה לשיפוץ והודיעה כי תישא בעלויותיו, הרי שעומדת בפנייך האפשרות לתבוע את החזר הוצאותיך בגין השיפוץ וזאת במסגרת ההליך המתאים. תוכן הודעה זו אינו מהווה יעוץ משפטי ואין להסתמך עליו.
שאלות נפוצות:
נעמה אביגיל
אנונימי
מיכל שוורצמן