הודעה על עזיבת הדירה חודשיים מספקת או לא?
שלום החוזה שלי אמור להיגמר בעוד 6 חודשים בחודש נובמבר. מסיבות אישיות אני ובת זוגתי עוברים לגור באזור אחר ורוצים לעזוב את הבית. הודענו לבעל הדירה חודשיים מראש על העזיבה ובנוסף גם פרסמנו את הדירה ביד2 לבקשת בעל הנכס. בחוזה יש סעיף שאנחנו מחויבים על הודעה של חודשיים מראש ולמצוא דיירים לשביעות רצונם. על פי בעל הדירה גם אם לא יהיה דיירים חדשים בתום החודשיים של הודעה מוקדמת אנחנו מחויבים לשלם גם אם אנחנו לא גרים בדירה. חשוב לציין שבעל הדירה ביקש ממני לפרסם את הדירה במחיר גבוה מאוד ביחס לדירות באזור ולכן אנשים לא מתקשרים . האם אני עדיין מחוייו לשלם לו על הדירה גם אם לא מצאתי דיירים לשביעות רצונו ?
שלום, אני אחותי משכירות יחידת דיור כבר שנה וחודשיים ונשאר לנו עוד 10 חודשים לגמר החוזה, אך ברצוננו לעזוב לפני סיומו. בחוזה אין שום סעיף שמגדיר את נושא העזיבה. לפני חודש בדיוק פנינו לבעל הדירה בבקשה לעזוב. בעל הדירה דרש שנמצא דיירים חלופיים אך העלה את שכר הדירה ב300 ש״ח. פרסמנו את הדירה ובאו מתעניינים אך הסכום היה גבוה מידי. דיברנו עם בעל הדירה והוא הסכים שנוריד את שכר הדירה ב200 ש״ח( כלומר, העלה את שכר הדירה ב100 ש״ח). יש לציין כי השיחה הזו הייתה רק לפני שבוע וחצי. בשבוע וחצי האלה הגיעו המון אנשים לראות את הדירה ורצו כבר לסגור, אך כל פעם שהלכו לדבר עם בעל הדירה, הוא תמיד לא היה מרוצה מהדיירים. יש לציין כי היום היה הזוג השישי כבר עד היום. יש משהו שאנחנו יכולות לעשות בנידון בכדי לצאת מהשכירות כמה שיותר מהר ?? תודה
שלום, מפנייתך אני מבין, כי הסכם השכירות קובע שניים תנאים מצטברים לעזיבת השוכר לפני תום תקופת השכירות המוגדרת בהסכם, אשר אחד מהם הינו מציאת דייר חלופי לשביעות רצונו של המשכיר, מכאן שאם תנאי זה לא התקיים יהיה עליך להמשיך לשלם את דמי השכירות עד תום תקופת השכירות. יחד עם זאת, במידה ומצאת דייר חלופי והמשכיר סירב לקבלו ללא כל טעם סביר לסירובו, הרי שהדבר יעמוד לטובתך אם תחליט לדרוש מבעל הדירה להשיב לך את דמי השכירות ששולמו על ידך למרות עזיבתך את המושכר. תוכן הודעה זו אינו מהווה יעוץ משפטי ואין להסתמך עליו.
שאלות נפוצות:
נעמה אביגיל
אנונימי
מיכל שוורצמן